Panasonic: házimozi DVD-felvevővel és surround hangzással

Kovács Attila, 2003. augusztus 5. 10:49
A Panasonic Magyarország Kft. a közeljövőben piacra kerülő, legújabb, SC-HT1000 jelű 5.1 csatornás, DVD felvevős házimozi rendszeréről tájékoztatta szerkesztőségünket.
Az összeállítás egy DVD felvevőt és rádióerősítőt ötvöző keskenyített főegységből, két „Tall Boy" hangfalból, egy közép hangfalból, egy beépített teljesítményerősítővel felvértezett mélysugárzóból és Omnicast surround hangfalakból áll. Az SC-HT1000-es modell nem csak a DVD-Audio és DVD-Video formátumok lejátszására alkalmas, de tv-műsorok rögzítését és videokamerákkal készített felvételek DVD-RAM-ra vagy DVD-R lemezre másolását is elvégzi.

A rendszer hangminőségére jellemző, hogy minden egyes hangfal - front, közép, és surround - képes akár az 50 kHz-es (-16 dB) frekvenciák megszólaltatására is, ezáltal a SC-HT1000 tulajdonosai vérbeli DVD-Audio hangzást élvezhetnek. A „Tall Boy" front hangfalak állítható magasságú talpai segítségével a tévé képernyő helyzetének leginkább megfelelő pozíciót vehetik fel a hangfalak. E talpak segítségével a hangfalak magassága 968 és 1138 mm vagy 625 és 796 mm között állítható. A Panasonic által újonnan kifejlesztett Omnicast surround hangfal tiszta és természetes hangzást generál a hangzástér egészében. A többi hangfallal együttesen mindez olyan erőteljes surround hangzást biztosít, amely a többszörös hátsó surround hangzással ellátott nagy filmszínházak sajátja.

Mivel az SC-HT1000 DVD felvevő/lejátszóját és rádióerősítőjét egyetlen egységben integrálták, a rendszer összeállítása és üzembehelyezése egyszerű. A mélysugárzó csatlakoztatásához is csupán egy kábel szükséges; a többi öt hangfal a mélysugárzóhoz csatlakozik. A hagyományos rendszerektől eltérően ennél a rendszernél nem kell a tévékészülék mögött kuporogva kábeleket dugdosni - minden csatlakozás kéznél van. A Panasonic szerint a DVD-felvétel lehetősége, a kimagaslóan jó surround hangzás és az egyszerű üzembehelyezhetőség azok a jellemzők, amelyekkel az SC-HT1000 biztos sikerre számíthat az otthoni szórakoztatás piacán.
Kulcsszavak: DVD Panasonic

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Három új 3D nyomtató és több ráadás a FreeDee standján

A FreeDee Kft. az additív gyártás egyik élen járó hazai specialistája. Márkafüggetlen szakértőként számos piacvezető 3D nyomtató és 3D szkenner márkával dolgoznak együtt, így a FreeDee standján idén három új 3D nyomtató is egyszerre debütál! Most lehet majd itthon először élőben megnézni a Markforged FX20 robusztus kompozit nyomtatót, az UltiMaker Factor 4 ipari FDM nyomtatót és a Formlabs Form 4 mSLA nyomtatót is. Emellett látványos SLM fémnyomtatásokra és 3D szkennelés bemutatóra is számíthatnak az Ipar Napjain a 101F (A pavilon) stand látogatói.

2024. május 6. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55