A PS3 kompatibilis marad a PS2 játékokkal

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 3. 09:14
[smallimage 1 left]Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment vezetője hivatalosan is megerősítette, hogy a PlayStation 3 játékkonzolon továbbra is játszani lehet majd a PS2 és PSone játékokkal.
A Sony biztosítja azt a visszafelé való kompatibilitást a PlayStation 3 játékkonzolban, amely funkció már a PlayStation 2 esetében is egy igen népszerű tulajdonság volt. Kutaragi a japán Asahi Shimbun napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy a PlayStation 2 sikerében fontos szerepe volt annak, hogy a játékkonzol le tudja futtatni a PSone játékprogramokat is. A vezető szerint ez a funkció a DVD-Video lemezek lejátszásának képességével egyfajta biztonságot adott a társaságnak. A Sony tehát a PlayStation 3-mal is folytatja azt a hagyományt, amely a játékkonzol iparban korábban egyáltalán nem volt jellemző. A jelenlegi PlayStation 2 utódja a vezető szerint egy emulátor segítségével fogja futtatni a PS2, és így következésképpen a PSone játékokat.

"A PSone játékok is egy emulátor segítésével futnak a PlayStation 2 játékkonzolon, nem pedig natív támogatáson keresztül. A PlayStation 3 hasonlóképp fog lehetőséget biztosítani a PS2 és PSone játékok futtatására" - mondta Kutaragi.

A várakozások szerint a Sony legnagyobb konzolpiaci riválisa, a Microsoft is lehetővé fogja tenni az Xbox játékok használatát a játékkonzol következő generációjában. Mindez az ATI grafikus processzorokra való átváltás miatt azonban komoly nehézségek forrása lehet, figyelmeztetnek a szakértők.

"Az ATI megoldásai ugyanazokat a szabványokat használják a grafikai megjelenítésre, mint az nVidia chipek. Az nVidia chipset viselkedését azonban rendkívül nehéz lesz tökéletesen leutánozni. Érdekes lesz, hogyan tudja a Microsoft megoldani, hogy az Xbox játékok hibátlanul működjenek az Xbox 2-n. Mindez különösen igaz azon játékokra, amelyeket úgy írtak, hogy maximálisan kihasználják a grafikus alrendszer képességeit" - mondta egy grafikai programozó.
Kulcsszavak: PlayStation Sony játék

A Széchenyi-egyetem megerősítette helyét a legjobbak között a QS világranglistáján

A tavalyihoz hasonlóan ismét a legjobbak között szerepel a győri Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) felsőoktatási minősítő szervezet legfrissebb világranglistáján. Az intézmény sikerét elsősorban kiváló vállalati és akadémiai megítélésének, valamint a minőségi oktatást jelző jó hallgató-oktató arányának köszönheti.

2024. június 5. 17:33

Magyarok írják a videós tartalomgyártás jövőjét

A RECnGO nevét ma már szinte mindenki ismeri, aki minőségi videós anyagok készítésével foglalkozik akár hobbi, akár profi szinten: a magyar startup forradalmi applikációja bármilyen okoseszközt képes egy gombnyomással profi videóstúdióvá változtatni. 

2024. június 5. 16:54

Teljesítmény, sebesség és tartósság egy dinamikus autóversenyt idéző bemutatóban

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a COMPUTEX 2024 kiállításra az autóversenyek által ihletett „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóteremmel tér vissza. 

2024. június 5. 14:36

Akár szabadnapot is „vehetnek” a Schneider Electric munkatársai

Tovább bővült a Schneider Electric által a munkatársak elismerésére létrehozott Step UP program keretében kínált lehetőségek köre, a kiemelkedő teljesítményekért kapott pontokért most már szabadnapokat is „vásárolhatnak” a vállalat dolgozói. A felmérések azt mutatják, hogy az alkalmazottak rendszeres elismerése jelentősen erősíti az elkötelezettségüket és pozitív hatással van az üzleti eredményekre is.

2024. június 5. 13:00

A nyaralás információbiztonsági és adatvédelmi veszélyei

A nyilvános Wi-Fi hálózatok kényelmes megoldást kínálnak az internethez való csatlakozáshoz nyaralás során is, de komoly biztonsági kockázatot is jelentenek. A nyilvános hálózatokon való adatátvitel könnyen lehallgatható, így az érzékeny adatok, mint például banki információk, bejelentkezési adatok és személyes információk veszélybe kerülhetnek.

2024. június 5. 11:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47