Közel 150 TB adat tárolható a Quantum új termékén

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 30. 10:19

A különböző adattároló megoldások fejlesztésével és gyártásával
foglalkozó Quantum munkatársai hétfőn bejelentették a cég legfrissebb
újdonságát, a Mako kódnevű kazettás adattároló rendszert, mely
vélhetően nem kevés borsot tör majd a konkurens Storage Technology orra
alá.
A Mako PX720 típusjelzésű újdonság konkrétan egy úgynevezett kazetta könyvtár, vagyis egy hűtőgép méretű nagy doboz, mely tele van pakolva szalagos meghajtókkal, több száz szalagkazettával, és fellelhető benne egy teljesen automatizált működésű, kazettacserélő robot mechanizmus. A Mako PX720 maximum 20 darab meghajtót, illetve 732 darab kazettát képes magába fogadni, vagyis segítségével akár 146,4 TB (terabyte) adat is eltárolható.

Michael Hardy, a Quantum egyik alelnöke a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az új adattároló rendszer egyik legfontosabb tulajdonsága a modularitás, vagyis a vásárlók lényegében bármikor új részegységekkel bővíthetik a már meglévő alaprendszereket. Hardy elmondása szerint a Mako PX720-hoz négy darab szalagos meghajtót, saját tápegységet, valamint hűtési megoldást tartalmazó speciális kiegészítő csomagok vásárolhatók, vagyis a rendszer skálázhatósága nem hagy kívánnivalót maga után. Amennyiben valaki egy félig felszerelt Makot vásárol, értelemszerűen fele akkora összeget kell csak kifizetnie, mintha egy teljes rendszert vásárolna, a későbbiekben pedig az adott igényeknek megfelelően bővítheti az alaprendszert - nyilatkozta Hardy.

A mostanság egyébként komoly nehézségekkel küzdő vállalat természetesen azokra is gondolt, akik számára esetlegesen kevésnek bizonyulna a Mako PX720 adattároló kapacitása. Ezen vásárlóknak lehetőségük nyílik akár öt Mako rendszer egymással történő összekapcsolására is, vagyis ily módon 100 meghajtóval, 3660 kazettával, valamint 732 TB összkapacitással rendelkező adattároló megoldások hozhatók létre.

A 8 darab meghajtót, valamint 718 kazetta slotot tartalmazó alapfelszereltségű Mako PX720 kereskedelmi ára 223 ezer dollár (50 millió forint), mely ár mintegy húszezer dollárral alacsonyabb a konkurens adattároló rendszerekénél.
Kulcsszavak: Quantum winchester

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59