Sony Ericsson P900

forrás Prim Online, 2003. október 21. 14:13

A Sony Ericsson bemutatta a P900-as intelligens telefont, amely a
sikeres P800-ra épül, és minden eddigi készüléknél gyorsabb, egyszerűbb
és rugalmasabb használatot ígér. A jelentős fejlesztéseknek
köszönhetően – mint például a mozgóképrögzítés lehetősége, a 65 ezer
színt megjelenítő érintőképernyő és a megnövelt memória – a P900 nem
csupán csúcsminőségű telefonként, hanem komplett személyi
adatkezelőként (PDA) is szolgál, és emellett játékra is kiválóan
használható.
A P900-ason a Symbian operációs rendszer 7.0 verziója fut, és a bevált UIQ (érintőképernyő) kezelőfelületet alkalmazza. Az egyik leglátványosabb előrelépés a P900 multimédiás szolgáltatásai terén a mozgóképrögzítés: a videóklipek hosszát csak a szabad memória mérete határozza meg. A készülék QCIF formátumban, MPEG4 videótömörítéssel tárolja a képeket, amely a 3GPP távközlési előírások által támogatott szabvány. A felvételek így percenként közel 1 Megabyte memóriát foglalnak el. A készülékről a videók – akár a saját készítésű, akár a máshonnan streaming technológiával áttöltött felvételek – MMS üzenetekbe illesztve el is küldhetők. A képek helyi továbbítása a Bluetooth mellett infravörös és kábeles átvitellel is lehetséges, a mobilhálózatokon pedig MMS vagy e-mail formájában lehet továbbküldeni ezeket.

A P900 kijelzője is újdonságokat takar: megnövelt színmélység, a P800 4096 színével szemben 65 536 szín megjelenítésére képes. Emellett a képek a kijelző teljes méretére kinagyíthatók, vagy a kijelző szélességéhez igazíthatók.

A P900 a kikapcsolódást is segíti: számos Java és Mophun alapú játék tölthető le a készülékre, a gyári CD-n pedig a népszerű V-Rally1 háromdimenziós változata szerepel, amely igazi áttörés a mobiltelefonos játékok nyújtotta élmény terén. A JogDial gomb tölti be a kormánykerék szerepét, és a többszólamú zenének, a sztereó fülhallgatónak és a háromdimenziós háttértájaknak köszönhetően a játék a konzoljátékokhoz hasonló szintű élvezetet nyújt.

A flash memória mérete 32 MB-ról 48 MB-ra nőtt, így a felhasználó már 16 MB RAM-mal gazdálkodhatnak. A P900-hoz gyárilag egy 32 MB-os Memory Stick Duo kártyát mellékelnek, de a készülékhez 128 MB-os kártya is csatlakoztatható, így több Memory Stick segítségével komoly zenei vagy videokönyvtárat lehet egyszerűen kialakítani. A saját készítésű videók a Packet Video recorder program segítségével vihetők át PC-re. A P900 emellett komplett MP3-lejátszót is tartalmaz, és számos ötletes MP3-as csengőhangot kínál.

A P900 böngészője egyszerre támogatja a HTML, WAP és cHTML típusú tartalmat. A mellékelt CD-n a kedvelt (a www.sonyericsson.com címről is letölthető) Opera böngésző található, amely gyakorlatilag az interneten található összes weboldalt képes megjeleníteni. Az Opera az internetes tartalmat automatikusan átformázza, hogy illeszkedjen a kijelző szélességéhez, és ne legyen szükség a képernyő vízszintes görgetésére, gyorssá és élvezetessé téve így a böngészést.

A P900 bejelentésével egyidőben online telefon-frissítési szolgáltatás is indul a sonyericsson.com webhelyen, amelyről a felhasználók a készülékükön futó szoftver legújabb változatát tölthetik le.

A P900 legfontosabb jellemzői

ˇ Nagy TFT érintőképernyő 65 ezer színnel
ˇ Ötirányú Jog Dial kezelőtárcsa, amellyel számos funkció pillanatok alatt kiválasztható
ˇ Irodai kihangosító funkció
ˇ Hangfelismerő tárcsázás, hangvezérelt hívásfogadás és „varázsszóval" történő aktiválás
ˇ Beépített digitális kamera állóképek és videoklipek rögzítéséhez
ˇ Video- és audiolejátszók (köztük egy MP3 zenelejátszó)
ˇ Multimédiás üzenetek (MMS), SMS, EMS és e-mail
ˇ Egybeépített web- és WAP-böngésző
ˇ Nagysebességű adatátvitel GPRS útján
ˇ Memory StickŽ Duo" bővítőhely összesen 128 MB cserélhető memória fogadására
ˇ Személyi adatkezelő címjegyzékkel, előjegyzésnaptárral, feladatlistával, feljegyzéskészítővel és hangrögzítővel
ˇ Számológép
ˇ Fájlnézegető az e-mail mellékletben küldött dokumentumokhoz és a letöltött fájlokhoz
ˇ Széles képernyős és háttérzenés játékok
ˇ Mutatóeszköz („ceruza") az érintőképernyő kezeléséhez
ˇ TTY-eszközök támogatása
ˇ Bluetooth", infravörös és USB csatlakozási lehetőségek
ˇ PC-s kapcsolat és távoli szinkronizálás (SyncML) az Outloook és a Lotus 2.x szoftverekkel
ˇ A készülék kinézetének és hangjelzéseinek egyszerű beállítása előre megadott témák segítségével.
ˇ M-Services és MeT (mobil elektronikus tranzakciók)
ˇ Vállalati telefonos funkciók
ˇ Repülés közbeni üzemmód
ˇ Bármely ország GSM-hálózata elérhető a háromsávos működésnek köszönhetően
ˇ Symbian OS 7.0 platform: C++ és Java" SDK-k

A CIO perspektíva: backstage-ből a nagyszínpadra

Jelentősen felértékelődött a technológiai vezetők szerepe az elmúlt években: a Deloitte által megkérdezett CIO-k mintegy kétharmada a korábbi rutintól eltérően már közvetlenül a vezérigazgatónak jelent. A Deloitte CIO Programja a nagyvállalatok technológiai vezetőinek véleményét mérte fel rövid távú prioritásaikról, teljesítményükről és a napjaink legsürgetőbb üzleti problémáinak megoldásához szükséges képességeikről.

2024. június 26. 12:59

Az Eaton szoftverének új funkciója csökkentheti az energiafogyasztást

Az Eaton Intelligent Power Manager szoftver legújabb verziójának kíméletes leállítás funkciójával a vállalatok innovatív módon csökkenthetik az energiafogyasztásukat a csúcsidőn kívüli órákban. Ezzel a gyártó a rendszergazdák kezébe adja a megoldást, amellyel nagyban hozzájárulhatnak az energiafogyasztás csökkentéséhez, ha a szerverek és a virtuális infrastruktúra kíméletes leállítását az üzemen kívüli órákra, például éjszakára és hétvégére ütemezik, és a rendszereket csak akkor indítják újra, amikor arra szükség van.

2024. június 26. 12:31

A HONOR 200 Pro elérte a DXOMARK csúcskategóriás rangsorának első helyét

A HONOR bejelentette, hogy a frissen megjelent HONOR 200 Pro elnyerte a telefonokról független méréseket és értékeléseket végző DXOMARK elismerését. Az okostelefonok csúcskategóriás rangsorában a HONOR 200 Pro az első helyet szerezte meg, a készülék így remekül szemlélteti a HONOR rendíthetetlen elkötelezettségét az emberközpontú technológia iránt. A HONOR 200 Pro a tekintélyes Gold Display Label és Eye Comfort Label díjakat is elnyerte, amelyek a kiemelkedő kijelzőminőséget és a szemkényelmi funkciókat ismerik el. 

2024. június 26. 11:35

Maximális termelékenység, hatékony csatlakozási lehetőségekkel

Az új Philips monitor kombinálja termelékenységet a csatlakoztathatósággal, így ideális eszköz a professzionális munkakörnyezetekben.
A Philips 49B2U6903CH egy csomó olyan új funkciót hoz magával, amelyek segítik az együttműködést a modern digitális munkahelyen: Nagy 48,8 hüvelykes /124 cm-es képernyő, 5120 x 1440 DQHD felbontás, nagyteljesítményű webkamera és még sok egyéb. 

2024. június 26. 10:48

Már a rendszergazdák is tehetnek a tudatos energiafelhasználásért!

Az Eaton Intelligent Power Manager szoftver legújabb verziójának kíméletes leállítás funkciójával a vállalatok innovatív módon csökkenthetik az energiafogyasztásukat a csúcsidőn kívüli órákban. Ezzel a gyártó a rendszergazdák kezébe adja a megoldást, amellyel nagyban hozzájárulhatnak az energiafogyasztás csökkentéséhez, ha a szerverek és a virtuális infrastruktúra kíméletes leállítását az üzemen kívüli órákra, például éjszakára és hétvégére ütemezik, és a rendszereket csak akkor indítják újra, amikor arra szükség van.

2024. június 26. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40