A Thomson nyeresége meredeken csökkent

MTI Sajtóadatbank, 2004. február 12. 08:00
A francia Thomson elektronikai vállalat tiszta nyeresége tavaly 26 millió euró volt, elmaradva az elelmzői előrejelzésektől és a 2002-es 373 millió eurós eredménytől.
A mûködési nyereség 508 millió euróra csökkent 718 millióról, a forgalma 8,46 milliárd euróra 10,19 milliárdról - közölték a világon a nagyságra negyedik szórakoztató elektronikai berendezés gyártónál, a Thomsonnál szerdán. Hozzátették: remélik, hogy az alkatrészgyártó részleg az idén visszatérhet legalább a nullszaldóhoz. Az idei forgalomban 4 százalékos növekedést várnak változatlan árfolyamokon, a mûködési nyereségben pedig 40 százalékos emelkedést várnak, a kínai vegyes vállalatuknak köszönhetõen.

A tavalyi eredményeket 300 millió euró átszervezési költség terhelte.

Már a harmadik negyedév után elmondták, hogy a tavalyi visszaesés oka a dollár gyengülésében és a konszern szórakoztatóelektronikai cikkei és alkatrészei iránt megcsappant keresletben rejlik.

Tavaly novemberben a francia állam, 18,5 százalékos részesedés eladásával, intézkedett az állami részesedés megszüntetésére a Thomsonban.

Ugyancsak novemberben jelentették be, hogy a Thomson és a kínai TCL International Holdings televízió- és DVD-gyártó közös vállalkozást alapít: a vegyes vállalat a világ legnagyobb televíziógyára lesz. A kétharmad részben a kínai, egyharmad részben a francia fél tulajdonában lévõ vállalkozás évente 18 millió televíziókészüléket és DVD-lejátszót gyárt majd, és ezzel mintegy 3,51 milliárd dolláros forgalmat érhet el. A TCL Kínában a második számú televízió- és mobiltelefon-gyártó vállalat, a TCL Group hongkongi tõzsdén jegyzett leányvállalata.

Az egyesüléssel a kínai vállalat megkerülheti az Egyesült Államokban és Európában ellene felhozott dömpingvádakat, a francia fél pedig az olcsó kínai termelési bázis elõnyeit használhatja ki.

A Thomson gyártja az Egyesült Államokban népszerû RCA televízió készülékeket.

A közös vállalkozás alapítása 1,125 milliárd eurós forgalmat von ki a Thomson konszern konszolidációs körébõl. A közös vállalat a TCR márkát használja majd Ázsiában, Európában megtartja a Thomson és Amerikában az RCA márkanevet.

A Thomson SA szerda délelõtt 17,45 euró volt a párizsi értéktõzsdén, 3,00 százalékkal olcsóbb a keddi, 17,99 eurós zárónál. Szerdán 17,35 eurón nyitott. Szerdán 3,44 százalékkal drágább volt, mint az év elején - eddig 18,67-16,49 euró között alakult -, és 23,15 százalékkal drágább, mint egy éve.
Kulcsszavak: Thomson +céginfo

Díjmentes Otthonfelújítási Program tanácsadást indít a Mapei

Az alprogram célja, hogy támogassa az érdeklődőket a felújítás megtervezésében, a pályázat sikeres benyújtásában és a felújítás zökkenőmentes kivitelezésében. A vállalat szerint van pozitív oldala annak, hogy eltolódik az új Otthonfelújítási Program indulásának határideje, mivel így több idő jut a felkészülésre. Érdemes kihasználni ezt a pár hetet a pályázat és a felújítás előkészítésére. A Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb teendőket.

2024. június 4. 18:59

Multiple Search and Replace 6.15

A hasznos program lehetővé teszi ugyanazon szavak keresését és cseréjét egyszerre több dokumentumban (weblapok, Word, Excel, PowerPoint, Pdf). Nem kell minden fájlt egyenként megnyitni. Az alkalmazással tömörített fájlok között is kereshetünk: ZIP, RAR, GZIP, TAR és BZIP2.

2024. június 4. 18:47

EaseUS Todo Backup Free 16.2.0 Build 20240529

Otthoni használatra ingyenes, teljes körű biztonsági mentési és helyreállítási megoldást kínáló program fájlok, partíciók, vagy akár teljes lemezek védelméhez.

2024. június 4. 18:45

NMHH-kutatás: egyre szívesebben hallgatunk magyar előadókat

Miley Cyrus és Taylor Swift slágerei hazánkban is az élen álltak 2023-ban, a magyarok azonban mégsem világsztárok, hanem egyre inkább saját énekeseik dalait hallgatják online. Egyebek között ezt állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss, zenehallgatási szokásainkat és a legnépszerűbb szerzemények dalszövegeit elemző kutatása, amely a YouTube és a Spotify tavalyi toplistáit vette górcső alá, és vetette össze a hazai rádiók toplistáival.

2024. június 4. 17:37

Több területre kiterjedő együttműködést jelentett be az SAP és az AWS

Az SAP AI Core és az Amazon Bedrock alapmodell szintű integrációja a vállalati ügyfelek számára egyszerűsíti a manuális folyamatokat és generatív AI-alapú betekintést kínál vállalati folyamataikba

2024. június 4. 16:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47