Unitis: másfél éves SAP projekt a Fejérvíznél

forrás Prim Online, 2004. február 13. 13:28
A 2003-as év végi szerződés-aláírást követően január elején megkezdődött a munka a Fejérvíz Rt.-nél, melynek keretében a megyei víz- és csatornaszolgáltatással foglalkozó cégnél átfogó SAP bevezetést hajt végre a Unitis Rt. A tervek szerint az első fázis éles indulása 2005. január elseje, míg a második fázisé 2005 közepe.
A Fejérvíz Rt. - jogelődeit is figyelembe véve - 1913 óta működik; részvénytársasággá tíz éve, 1994-ben alakult. A társaság működésének érdekessége, hogy tulajdonosai közé tartozik az a zömmel Fejér megyében található 81 települési önkormányzat, mely egyben működtető is. A működési terület ennek megfelelően Fejér megye nagy része, néhány más megye településével kiegészülve.

A Unitis által kialakított rendszert várhatóan 70 felhasználó fogja működtetni. A másfél éves informatikai projekt két ütemben valósul meg. Az első fázisban a pénzügyi, számviteli, anyag- és eszközgazdálkodás, kontrolling, karbantartás és beruházáskezelés, amely egy évig tart, a második fázis az alaptevékenységet - azaz a víz- és csatornadíj-számlázási rendszert és az ügyfélszolgálatot jelenti. Az SAP R/3 a Fejérvíz rendszer a korábbi, saját fejlesztésű rendszereit váltja ki.

A Fejérvíznél az ivóvíz és a szennyvíz minőségének teljeskörű ellenőrzésére saját akkreditált laboratóriumok szolgálnak; az egyes ellátórendszerek szinte mindenhol számítógép-vezérlésű folyamatirányítással, automatikusan működnek, az ellenőrzést és a szükséges beavatkozásokat az üzemmérnökségeknél lévő diszpécserközpontok látják el. A Fejérvíz Rt. saját, az OMH által is minősített vízmérő-hitelesítő laboratóriummal rendelkezik, mely nagymértékben megkönnyíti a 60 ezer bekötési vízmérő és a 70 ezer mellékmérő rendszeres cseréjét, illetve hitelesítését.

A fehérvári székhelyű cég jó példa arra, hogy egy ISO 9001 és ISO 14001 szabályok szerinti rendszerrel működő vállalat, mint a Fejérvíz pontosan definiált folyamataival stabil kiinduló alapot jelent a tervezésnél - nyilatkozta Balázs Géza, a Unitis Rt. SAP üzletágának projektigazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55