Rekord értékű vírusvédelmi eladás az F-Secure-nál

forrás Prim Online, 2004. február 17. 11:37
Az F-Secure 10,8 millió EUR árbevételről számolt be 2003 negyedik negyedévére, és 39 millió EUR-ról a teljes évre vonatkozóan. A működési eredmény 1,3 millió EUR volt a negyedik negyedévben. A 2003-as év működési eredménye 1,5 millió EUR volt, az adózás előtti nyereség 4,3 milliós értéket mutatott.
A vírusvédelmi eladások rekord értéket értek el; az árbevétel 40%-kal nőtt 2003 negyedik negyedévében, és 21%-kal a 2003-as év egészét tekintve. A jó eredmény az európai fogyasztói és üzleti csatornák pozitív fejlődésének - a szolgáltatókon (ISP) keresztül kínált Security as a Service (biztonság, mint szolgáltatás) sikerének - és a vállalatcsoport minőségi termékeinek, valamint vezető vírusvédelmi laboratóriumának köszönhető.

A Security as a Service (biztonság, mint szolgáltatás) üzletág (ISP-n keresztüli szolgáltatás előfizetés) 38 %-kal nőtt a harmadik negyedévhez képest. A 2003. év negyedik negyedéve volt a 11. egymást követő negyedév, amely 20%-os negyedévi növekedést mutatott ezen üzletági területen. A negyedik negyedévben az árbevétel 16%-a származott az előfizetéses szolgáltatásból, míg éves szinten ez az üzletág 151%-kal növelte árbevételét.

A Security as a Service szolgáltatás legnagyobb partnerei voltak 2003-ban: a Deutsche Telekom Németországban, a Wanadoo Franciaországban és a TeliaSonera a skandináv országokban. A negyedik negyedévben a vállalatcsoport bejelentette partnerkapcsolatát a Czech Telecom (Cseh Köztársaság), a TDC Cable (Dánia) és a BlueCom (Norvégia) vállalattal, valamint bejelentette egy új, kis vállalkozásoknak készült szolgáltatás elindítását a TeliaSonera Finland céggel közösen. Jelenleg az F-Secure 20 internet szolgáltatóval áll szerződéses partnerkapcsolatban. Legutóbbi szerződését a cég az Axelero Internet Rt.-vel kötötte, amelynek szolgáltatása február 16-tól elérhető Magyarországon.

2003 szeptemberében az F-Secure bevezetette új termékét, a vállalati piacra készült F-Secure Anti-Virus Client Security szoftvert. A termék számos jó értékelést és díjat kapott a sajtóban, illetve független terméktesztelőktől, többek között az Egyesült Királyság PCPlus magazinjának szerkesztőségi díját, a West Coast Labs vírustesztek 1-es és 2-es szintű minősítését, valamint a Network Computing magazin és a Cnet.com termékértékeléseit. A legfontosabb műszaki tanúsítványokat az F-Secure Linux termékei kapták a SuSE és Red Hat vállalatoktól.

A csoport legújabb termékverziói továbbra is sikeresek az iparági sajtóban. Az F-Secure Internet Security 2004 terméke rengeteg pozitív értékelést kapott az év végén az egyesült királysági, német és svéd PC magazinokban, míg az az InformationWeek magazin az F-Secure Anti-Virus Total Suite és az F-Secure Radar megoldásokat dicsérte.

2003-ban új mobil megoldások, az F-Secure Mobile Filter és az F-Secure Mobile Service Platform is bevezetésre kerültek. Az F-Secure Mobile Filter alkalmazás, a vezeték nélküli tartalomszolgáltatóknál történő szűrést célozza, a rosszindulatú és nem megfelelő Java alkalmazások mobil telefonokra történő továbbításának letiltása érdekében.
A mobil szűrő termék három kontinens kilenc szolgáltatójához jutott el 2003-ban. Az F-Secure Mobile Service az F-Secure Anti-Virus for Handheld Devices szoftverrel együtt kínál védelmet a mobiltelefonokra készülő rosszindulatú kódok ellen.

2003-ban a csoport új ügyfelei közé tartozik többek között a Saudi Aramco, a Microsoft MSN, az Alma Media, a Finn Parlament, a New York Metropolitan Transit Authority szervezet, az Elopak, a BASF, a Honda, a Mizuho Bank és Tokió város önkormányzata. A csoport titkosítási termékeit az Egyesült Államok kormányhivatalainak 90%-a használja.

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38