Cisco-IBM: új távlatok az üzleti biztonság terén

forrás Prim Online, 2004. február 20. 11:20
Az IBM és a Cisco egyesítik erőiket a vállalkozások biztonsági kihívásainak megoldására és az ezzel kapcsolatos költségek csökkentésére.
Az IBM és a Cisco együttműködése az üzleti szféra egyik legáltalánosabb problémájára, a sokféle, egymáshoz nem illő biztonsági termék és szolgáltatás kombinációjából készült, rossz hatásfokú és eredménytelen biztonsági rendszerek kérdésére kíván választ adni. A vállalatok és a kormányok sorra ismerik fel, hogy hatékonyabb módszert kell találniuk a külső hackertámadások, vírusok és férgek elleni védelemre, valamint dolgozóik, ügyfeleik és üzleti partnereik belső adatokhoz való hozzáférésének biztosítására.

Az IBM és a Cisco integrálni kívánják különböző termékeiket annak érdekében, hogy ügyfeleiket képessé tegyék olyan önvédelmi rendszerek kiépítésére, melyek az üzleti informatika valamennyi kritikus pontját felölelik, a laptopoktól a vállalati adatokig. Az információk biztonságának automatizált megközelítése egyszerűbbé teszi a biztonsági rendszert, csökkenti a kivitelezési és adminisztrációs költségeket, növeli a termelékenységet, valamint segítségével az ügyfelek gyorsabban használhatják ki az igényalapú üzlet lehetőségeit.

A vállalaton belüli kulcsfontosságú biztonsági pontok képesek lesznek kommunikálni egymással és felismerni azokat a rendszereket, amelyek nem felelnek meg a megállapított biztonsági irányelveknek. Ezzel az eljárással könnyebben azonosíthatják az esetleges veszélyforrásokat. A nem megfelelő rendszerek és veszélyforrások azonosítása után az IBM és a Cisco biztonsági technológiái automatikusan megkezdik a biztonsági hézagok kijavítását, ezáltal jelentősen csökkentve a helyreállítási költségeket.

A Cisco és az IBM kezdetben a következő szolgáltatásokat nyújtják:

  • Felhasználók integrált kiszolgálása - A Cisco Secure Access Control Server (ACS) és az IBM Tivoli Identity Manager szoftver integrációjával létrehozott hálózati alkalmazások segítségével ügyfeleink csökkenthetik a munkavállalói, üzleti partneri és ügyféladatok nagy tömegeinek kezelésével kapcsolatos költségeket. Az új alkalmazások csökkentik az olyan általános biztonsági kockázatok veszélyét is, mint például az érvénytelen felhasználói fiókok, melyek becslések szerint a nagyméretű szervezetek mintegy 60%-ának okoznak gondot, és a személyazonossággal való visszaélés, illetve a szellemi termékek eltulajdonításának veszélyét hordozzák magukban. Az integráció teljes hozzáférést biztosít a szükséges alkalmazásokhoz és hálózati infrastruktúrához, így csökkentve az új munkavállalók termelékennyé válásához szükséges időt.
  • Integrált végpontbiztonság - Az IBM ThinkVantage technológiával készült, az IBM ThinkPad hordozható számítógépekben és ThinkCentre desktopokban alkalmazott beépített biztonsági chip segítségével a vállalatok vezetékes és vezeték nélküli hálózatokkal egyaránt biztonságos és zökkenőmentes kapcsolatot építhetnek ki. A hálózatokhoz való csatlakozást a Cisco Virtual Private Network (VPN) alkalmazások teszik lehetővé. A számítógép merevlemezén tárolt kódolt hitelesítési információk és a VPN nyújtotta biztonságos kapcsolat segítségével a felhasználók megakadályozhatják a hálózatba való illetéktelen belépést. A Cisco Security Agent, valamint az IBM kliensek és szerverek kombinációja anélkül nyújt dinamikus védelmet a férgekkel és vírusokkal végrehajtott hálózati támadások ellen, hogy folyamatosan frissíteni kellene a végpont biztonsági szoftverét. Az IBM tervei szerint az eServer xSeries termékek vásárlói a Cisco Security Agentet a www.ibm.com honlapról tudják majd letölteni.
  • Automata megfelelőségvizsgálat - Az IBM részt vesz a Cisco hálózati belépés-ellenőrző programjában (Network Admission Control -NAC), és integrálni kívánja az IBM Tivoli biztonsági szoftvert a Cisco - az említett programban részt vevő - infrastrukturális termékeivel. A Cisco NAC programja a végpontok (személyi számítógépek és szerverek) biztonsági státusának ellenőrizhetővé tételével és a végpontok belépésének automatikus engedélyezésével, illetve megtagadásával fokozott biztonságot garantál a hálózaton belül. Az NAC programban való részvétel kiterjeszti az IBM lehetőségeit a rendszerek és alkalmazások tanúsítványainak vizsgálatára, valamint a rendszert potenciálisan veszélyeztető, nem megfelelő végpontok még hatékonyabb kiküszöbölésére.
  • Biztonsági szolgáltatások - Az IBM Global Services szolgáltatásai segítségével ügyfelei értékelhetik az IBM és a Cisco kombinált informatikai infrastruktúráját; a kritikus infrastruktúra védelmére integrált biztonsági megoldásokat tervezhetnek és készíthetnek, és amelyek képessé teszik az ügyfeleket a biztonsági tevékenységek irányítására, valamint szükség esetén a biztonsági ellenőrzés kiszervezésére.

Az IBM és a Cisco elsősorban az internetes infrastruktúra, az e-business rendszerek és a jól illeszthető internetes üzleti hálózatok és szolgáltatások vállalatokhoz és szolgáltatókhoz való eljuttatására összpontosít.
Kulcsszavak: Cisco IBM security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14