Xserve G5: egy hónapos késés után kapható

Széll Zoltán, 2004. március 25. 14:00
Az Apple Computer egy hónapos késéssel megkezdte az egy CPU-s Xserve G5 szerver szállítását, amelyet áprilisban - a tervek szerint - a kétprocesszoros változat követ. Az első egylapkás gépeket a vásárlók már megkapták.
Az Xserve G5 az Apple 1U (44 mm) vastag rackfiókba szerelt, rackszekrénybe dugaszolható szerverének teljesen új változata. Ezt a szervert elsősorban irodai e-mail, sok számítást igénylő tudományos-műszaki, valamint biológiai alkalmazásokhoz fejlesztették. Az Xserve G5 az IBM PowerPC 970FX processzoron alapul, amelyet az Apple PowerPC G5-nek hív.

Az Xserve G5 jelentős termék az Apple történetében, mivel lehetővé teszi, hogy a vállalat növelje választékát és súlyát a számítógéppiacon, ahol nagy teljesítményű fürtöket használnak. Most ezek a fürtök már Apple Xserve G5 szerverekből is felépíthetők, amelyek kollektív számítási teljesítményét használják fel.

Az egyprocesszoros Apple Xserve G5 induló ára 2999 dollár. Ez a modell 2GHz-es PowerPC G5 processzort, 512 MB ECC RAM memóriát, 80 GB-os merevlemezes meghajtót, kettős Gigabit Ethernet vezérlőt és korlátozott Mac OS X Server ügyfélengedélyt tartalmaz.

A két CPU-s Xserve G5 két 2 GHz-es PowerPC G5 processzorral és 1 GB ECC RAM memóriával 3999 dollárba kerül.

Az Apple bejelentette, hogy megkezdi a kétprocesszoros Xserve G5 szerver "fürt optimalizál"-t változatának szállítását, amely két PowerPC G5 lapkával, 512 MB ECC RAM memóriával és 80 GB-os merevlemezes meghajtóval 2999 dollárért lesz kapható.
Kulcsszavak: Apple szerver

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59