Hangos könyvtár gyengén látóknak

MTI Sajtóadatbank, 2004. március 30. 11:15
Egy amerikai honlapon közel tízezer kötet tölthető le legálisan a vakok és gyengén látók részére, anélkül hogy ez a gyakorlat szerzői jogi törvényekbe ütközne.

Érdekvédelmi szervezetek támogatják, hogy az Európai Unióban is bevezessék azt az amerikai gyakorlatot - adja hírül a magyar Humanitás folyóirat - mely szerint ingyen és legálisan tölthetők le az internetről az elektronikus formában feldolgozott könyvek.

Az Egyesült Államokban legális website működik, ahol az igazoltan gyengén látók, valamint az őket gondozó nonprofit szervezetek és iskolák legálisan cserélgethetnek irodalmi hanganyagokat illetve elektronikus könyveket. Így az egyre elterjedtebb szövegolvasó szoftvereknek köszönhetően könnyen hozzáférhetővé válik az elektronikus könyvek tartalma. Az amerikai honlapon (www.bookshare.org) már közel tízezer kötet tölthető le, köztük olyan sikerkönyv is, mint A gyűrűk ura.

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

A SteelSeries egy új színárnyalattal bővíti a díjnyertes Nova Pro Wireless headsetet

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 09:35

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

Így lesz egy közösségi ötletből a Cápákat is vonzó innováció

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 16:01

A Continental a DeepDrive-val közösen fejleszt integrált fékkel ellátott kerékmeghajtást

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 14:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14