Acer laptop: Intel-belső, művészi külső

forrás Prim Online, 2004. április 1. 14:47
Pályázatot írtak ki az amszterdami Művészeti Akadémián 10 Intel Centrino mobiltechnológiával felszerelt Acer laptop művészi átalakítására. Az egyetlen kikötés az volt, hogy a hordozható számítógépeknek meg kellett őrizni funkcionalitásukat.
Manapság a laptopok már nem az üzletemberek kizárólagos játékszerei. A felhasználók egyre nagyobb százaléka hordozható számítógépet vásárol asztali komputerek helyett, így a vonzó külső egyre fontosabb szerepet játszik a laptop vásárlási kritériumok között. Ma, néhány kivételtől eltekintve, a vonzó tulajdonságok között nem feltétlenül szerepel a megragadó külső.

Ennek tudatában a holland Intel-csapat egy eredeti és merész projektet indított el. Pályázatot írtak ki az amszterdami Művészeti Akadémián 10 Intel Centrino mobil technológiával felszerelt Acer laptop művészi átalakítására. Az egyetlen kikötés az volt, hogy a hordozható számítógépeknek meg kellett őrizni funkcionalitásukat.

Az egyik koordináló tanár elmondása szerint a kihívás, hogy a modern technológiát művészivé alakítsák, fellelkesítette a diákokat. "Hiszem, hogy a lelkesedésük tükröződött az eredményekben is: eredeti, merész, lenyűgöző és néhány kifejezetten sokkoló alkotás született."

Miután elkészültek a művészi laptopokkal, egy nagyszabású amszterdami rendezvény keretében mutatták be őket, ahol több mint 5000 látogató szavazhatott a kedvencére.

Február elején a művészi alkotásokat az amszterdami ARTI művészeti galériában állították ki, ahol bejelentették a győztes "Top Jewel" című alkotást - mely a laptopot értékes ékszerként mutatja be.

Elképzelhető, hogy a szavazók nehezen tudták elképzelni, hogy hogyan is lehetne dolgozni egyes alkotásokon, azonban a gyakorlati használhatóság nem tartozott a pályázati feltételek közé.
Kulcsszavak: művészet Acer Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55