Nokia 7700, a szupertelefon-rádió-kommunikátor

Hűvös Imre, 2004. április 26. 08:31
Új szuperkészüléket hoz forgalomba ebben a félévben a Nokia. Az első bejelentést már tavaly megtették, de újabb és újabb részletek kerülnek napvilágra.
Az új telefonnak nincs billentyűzete, hanem pálcával kezelhető hatalmas színes érintőképernyője, tartalmazza egy PDA tulajdonságait és egy egészen újszerű rádió is helyet kapott benne.

Fontosabb funkciói, a teljesség igénye nélkül… Az új készülék (már ha ilyen kapcsolatra lel) tud folyamatos videót lejátszani, internetezik és levelez (IPv4 és IPv6!), a böngészője Opera. Megvannak benne egy menedzserkalkulátor funkciói (naptár, feladatütemező stb.). Van benne szövegszerkesztő, táblázatkezelő és mp3-játszó. Mondanunk sem kell, hogy fényképezni is tud, ez ma már "mezei" dolog. A többi készülékkel és a headsettel Bluetooth-kapcsolatot teremt.

A rádiókészüléke úgynevezett Visual Radio, mert megjeleníti a műsorhoz tartozó állóképeket (ha majd lesz ilyen tartalom, várhatóan először Finnországban). Érdekes tulajdonsága a rádiónak, hogy interaktív, vissza lehet jelezni a tetszést/nemtetszést.

A készüléket Symbian operációs rendszer működteti, együtt a cég saját series 90 platformjával. A 64 MB belső tárból 24 MB-ot a felhasználó használhat szabadon és egy 64 MB-os kártya is van benne.

El ne felejtsük: a készülékkel telefonálni is lehet!
Kulcsszavak: Nokia mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40