Új üzleti kezdeményezés a Microsoft-tól

forrás Prim Online, 2004. május 4. 16:17
A Microsoft Corporation ma olyan új üzleti kezdeményezést jelentett be, amelynek révén a Microsoft Üzleti Megoldásokat (Business Solutions) értékesítő partnerek világszerte tovább javíthatják ügyfeleik számára nyújtott szolgáltatásaikat. 2004. július 1-jétől a Microsoft 12 hónapot biztosít a Microsoft üzleti megoldásokat értékesítő partnerek számára, hogy áttérhessenek a Microsoft Partner Program (MSPP) nevű globális keretrendszerre. A Microsoft Üzleti Megoldási Kompetencia a kilencedik lesz a Microsoft Partner Program megoldási kompetenciáinak sorában. Az, hogy a Microsoft Üzleti megoldások beépülnek a Microsoft Partner Programba, mérföldkövet jelent a program fejlődésében.

Szintén július elsejétől új Megoldás Értékesítői Szerződést (Solution Provider Agreement - SPA) kínál fel a vállalat, egyidejűleg világviszonylatban konszolidálja Regionális Üzemeltetési Központjainak (Regional Operations Centers, ROC) hálózatát. Az MSPP keretében új előnyök és konstrukciók válnak elérhetővé a partnerek számára, akik megfelelő összeg ellenében, kellő mértékű technikai támogatáshoz, képzéshez és konzultációs szolgáltatáshoz juthatnak annak érdekében, hogy megfelelhessenek ügyfélkörük és vállalkozásuk sajátos követelményeinek. A júniusban bevezetendő új Microsoft Üzleti Megoldási Kompetencia révén a vállalatok jelezhetik potenciális ügyfeleiknek, hogy szakértői az ERP- és CRM-megoldásoknak. Az új kompetencia - a partnerprogram egész keretrendszerének részeként - az előnyök mellett újfajta szolgáltatási konstrukciót is biztosít.

A partner szükségleteitől és beruházásának mértékétől függően az új szolgáltatási konstrukció a következő előnyöket foglalja magában: nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberek által nyújtott technikai támogatás, a Microsoft Üzleti Megoldások oktatóprogram, továbbá a Consultant Resource Center használata, mely különböző eszközök, sablonok, módszertani és gyakorlati útmutatók segítségével támogatja a Microsoft Üzleti Megoldásainak értékesítését és bevezetését. A még nagyobb anyagi áldozatot vállaló partnerek a Microsoft számukra kijelölt mérnökétől fognak további támogatásban részesülni.

A Microsoft üzleti megoldásokat értékesítő partnerek számára alapvető változás, hogy az új modell keretében a programokban való részvétel, valamint a szolgáltatások és az előnyök külön lesznek választva a viszonteladói szerződési feltételektől. Az új Microsoft Üzleti Megoldás SPA szerződés az MSPP-n kívül is egységes feltételeket biztosít az egész világra vonatkozóan. A partnerek eldönthetik, hogy a jelenlegi viszonteladói szerződés feltételei szerint tevékenykednek-e tovább 2005 júliusáig, vagy megkötik a Megoldás Értékesítői Szerződést, annak 2004. júliusi bevezetése alkalmával.

Az SPA szerződés többek között a következő összetevőkből áll: A Microsoft Üzleti Megoldások olyan vállalatirányítási szoftvereinek és szolgáltatásainak terjesztése, amelyek nem kaphatók mennyiségi licencszerződés keretében, és amelyeket nem csak disztribútorok forgalmaznak; egységes szerződési feltételek az ügyfelekkel való üzletkötésre; tartós és kedvező árbevétel-szerzési lehetőségek; cím-odaítélési feltételek, amelyek megalapozzák az ügyfelek igényeinek maximális kielégítését.

A Microsoft a partnerek munkájának megkönnyítése érdekében összevonja, ezáltal hatékonyabbá teszi a Microsoft Üzleti Megoldásokhoz üzleti tevékenységeire vonatkozó kapcsolattartásra szolgáló szervezeti egységeit. Július 1-jei hatállyal a Microsoft három regionális üzemeltetési központban (Regional Operation Center, ROC) vonja össze disztribúciós tevékenységét. Az észak-amerikai és latin-amerikai partnerek tevékenységét az egyesült államokbeli Fargo városában működő ROC támogatja, az európai, közel-keleti és afrikai régiót a dublini ROC segíti, az ázsiai és óceániai térség partneri tevékenysége a Szingapúrban kialakított ROC hatáskörébe tartozik. A három ROC többek között a megrendelések kezelésével, a termékek leszállításával és terjesztésével, illetve követeléskezeléssel és -beszedéssel foglalkozik.

A Microsoft Üzleti Megoldásokat értékesítő partnereknek 12 hónap áll rendelkezésükre, hogy átgondolják az új program keretrendszerét és üzleti kezdeményezéseit, és csatlakozzanak azokhoz.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36