NIIF: névtár rendszer és IP telefónia átadása

Kovács Attila, 2004. május 11. 21:48
A mai napon az NIIF videokonferencia rendszere mellett az elkészült országos névtár rendszert és a kutatási IP telefónia hálózat ünnepélyes átadására is sor került az NIIF Iroda telephelyén. Az ezt követő sajtótájékoztatón részt vett Kovács Kálmán, az IHM minisztere és Bakonyi Péter, az IHM helyettes államtitkára. Tétényi István, az NIIF Műszaki Tanács elnöke tájékoztatta a jelenlévőket a két rendszerről.

Az Országos Névtár Rendszert 35 ún. névtár számítógép használja, vagy migrálja, ezáltal a rendszer az országos közgyűjteményi, kutatási és felsőoktatási kör számára segít az azonosításban, rendszerezésben. Az elterjedten használt egyetemi oktatási rendszerekkel való integrációja jó úton halad, az első pilot üzem megtörtént. A jelenleg már több mint 50 ezer nevet (entry-t) tartalmazó névtár beruházásának az értéke 150 millió forint.  További információ: www.directory.iif.hu

32 nagy egyetem és kutatóintézet mintegy 50 ezer IP-telefonnal van bekapcsolva az NIIF IP alapú telefonhálózatába. Ennek révén az NIIF-közösség tagjai nagyon kedvező percdíjakkal beszélhetnek egymással. Az IHM támogatással is megvalósult projekt beruházási értéke mintegy 300-400 millió forint. Tétényi István hozzátette, arra készülnek, hogy a közösség minden számítógépe egyúttal IP-telefonként is működjön. Külső partnerekkel (GTS, Pantel) megteremtett kapcsolatok révén tovább bővülnek a lehetőségek és csökkennek az IP-telefóniát használókra vonatkozó tarifák. További információ: www.voip.iif.hu

Kulcsszavak: IHM adatbázis iptelefon NIIF

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A spanyol energiaparkokban is a Smart-Ex 03–5G okostelefon digitalizálja a kommunikációt

A Cepsa, Spanyolország egyik legnagyobb integrált energiavállalata, két energiaparkot üzemeltet Dél-Spanyolországban. Az üzemek alkalmazottai évek óta a Pepperl+Fuchs termékekre támaszkodnak, hogy kommunikáljanak egymással és dokumentálják a napi feladatokat, például a karbantartást. Az 5G bevezetése új szabványokat teremtett a rendelkezésre állás, a hálózati lefedettség és a késleltetés tekintetében, lehetőséget teremtve arra, hogy a meglévő Smart-Ex 02 készletet fokozatosan cseréljék le a Pepperl+Fuchs gyújtószikramentes Smart-Ex 03 5G okostelefonjaira.

2024. május 30. 14:11

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52