SMS-hírek a Szigetről

forrás Prim Online, 2004. július 1. 18:24
A Sziget Szervezőiroda PR kommunikációs osztálya, a Pannon GSM segítségével, ismét elindítja a hazai fesztiválkommunikációban egyedülálló SMS hírszolgálatát. A szolgáltatásra feliratkozó, Sziget Fesztivállal foglalkozó újságírók 160 karakteres változatban is értesülhetnek a rendezvénnyel kapcsolatos hírekről, információkról.
Három éve, az újságírók minél gyorsabb informálása céljából vezette be SMS hírszolgálatát a Sziget Fesztivál kommunikációs osztálya. Az akkor fő támogatóvá lépett Pannon GSM partnerként társult az ötlethez és technikai hátteret biztosított a kezdeményezéshez. Azóta a sikeres szolgáltatás évente 100-150 újságírót lát el friss információval a rendezvény ideje előtt és alatt.

Az ezredfordulótól datálhatóan sokat változott a Sziget Fesztivál kapcsán a PR tevékenység s a kommunikációs csatornák kialakításában is változást hozott az elmúlt pár év. A korábbinál lényegesen növekedett az írásos anyagok aránya. Egy-egy sajtóeseményen a témát felölelő részletes sajtóanyagot, s a kommunikációs időszak alatt folyamatosan frissülő információkat kapnak az újságírók. A rendezvény ideje alatt naponta több sajtóinformációs anyag is születik, amik egyrészt helyben kinyomtatva, másrészt a már bejáratott csatornákon (fax, e-mail) és a Fesztivál website-ról (sziget.hu) letöltve jutnak el az érintettekhez.

A Sziget Szervezőiroda PR-, sajtóközpontjának újítása az ún. SMS Hírszolgálat. Ennek ötletét a Sziget Fesztivál adta körülmény hozta, mely szerint a Fesztiválon kintlévő újságírók, a friss információk megszületésekor nincsenek fax- vagy számítógépközelben, azonban adódnak olyan hírek, amik ismerete feltétlenül szükséges munkájukhoz. Az SMS Hírszolgálat - az erre a szolgáltatásra feliratkozottaknak - "zsebbe viszi" a hírek 160 karakteres változatát. Ez alapján tudják meg a legfrissebb sajtóesemény helyszínét, idejét, vagy vesznek tudomást egy újabb hír születéséről, melynek bővebb változatához vagy a sajtóközpontban vagy a Fesztivál weboldalán juthatnak hozzá.
Kulcsszavak: Pannon GSM =Sziget2002

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36