Oracle Hungary: a partnercégek és a nagy projektek dicsérete

Kovács Attila, 2004. július 5. 13:47
Július 5-én sajtótájékoztatón értékelte az Oracle júniusban véget ért 2004-es pénzügyi évét Füzes Péter, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója. Nemzetközi téren a negyedik üzleti negyedévben az anyacég profitja minden korábbi hasonló negyedévét fölülmúlta. Ugyanebben az időszakban az Oracle Hungary 14%-os növekedést ért el árbevételben, a korábbi hasonló időszakhoz képest. Az eredményben több mint 50%-kal részesedett a 220 hazai partnercég és a disztribútor DNS, amely az Oracle-partnerek kétharmadát szolgálja ki.
Füzes kiemelt a közelmúlt néhány projektjét, amelyeket főleg nagyobb cégeknél, szervezeteknél hajtottak/hajtanak végre. Az APEH összes dolgozója elérheti az Oracle adatbázisait, a Malévval kötött megállapodás komoly összegű szoftver licenc vásárlásában, illetve Oracle alapú fejlesztésekben ölt testet.

Az újabb termékek közül az Oracle Collaboration Suite első eladása a SOTE egyetemre megtörtént, ott több mint 8 ezer felhasználónak nyújt segítséget. Szerződést kötöttek a Rynart szállító vállalattal is, szintén az Oracle Collaboration Suite termék licencelésére. A Matáv tulajdonában lévő Rába Szolgáltatóházzal hosting szerződést kötött az Oracle Hungary, mind a technológiai, mind az alkalmazási licencekre. Idén tavasszal aK&H Banknál Oracle adattárház kiépítése kezdődött meg.

A pénzügyi év során több mint 50 új fejlesztőcég csatlakozott az Oracle partnerhálózatába, így mostanra 220 fölött van a számuk. A kis- és középvállalkozások számára készült Pénzügyes csomag első két hazai bevezetője a Sun Microsystems és a Szalma és Társa Ügyvédi Iroda.

A nemrég beindított DirectEurope EU-s információs portálon már több mint 1500 magyar felhasználó regisztrálta magát.

A közeli jövőről szólva, Füzes kiemelte a kis- és középvállalkozások szegmensének, a kormányzatnak és azon belül is az egészségügyi szektornak a támogatását. Ez utóbbinál elsősorban a "túlköltekezések" kiszűrésében kíván a cég segítséget nyújtani. Technológiai téren az ügyvezető igazgató felhívta a figyelmet, hogy a várhatóan egyre erőteljesebben terjedő grid technika gyakorlati megvalósításához kíván az Oracle egyre nagyobb mértékben hozzájárulni (lásd pl. Oracle 10g adatbáziskezelő)
Kulcsszavak: +céginfo Oracle-hu Oracle

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59