Sun: növekvő szervereladások

forrás Prim Online, 2004. augusztus 21. 11:01
A Sun Microsystems a Gartner Dataquest előzetes jelentésére hivatkozva bejelentette, hogy a cég növekedési üteme az eladott szerverek darabszáma tekintetében gyorsabb volt, mint a teljes szerverpiacé és versenytársaié.
A Gartner Dataquest múlt héten kiadott 2003-as 2. negyedévi előzetes Worldwide Server Database jelentése kizárólag a leszállított egységekre (nem a bevételekre) koncentrál, és minden x86-os, 32 bites, tetszőleges operációs rendszerrel rendelkező szerverre kiterjed.

A jelentésből kiderül, hogy a Sun szervereladásainak darabszám szerinti éves növekedése 35,5 százalékos volt (minden operációs rendszerű gépet beleértve), amivel minden nyomon követett gyártót megelőzött, és felülmúlta a teljes piac - szintén minden operációs rendszerre vonatkozó - 24,6 százalékos növekedési rátáját. Mindezek mellett a vezető öt gyártó közül a Sun volt az egyetlen, amely kétszámjegyű növekedést tudott felmutatni ezen a területen éves és negyedéves bontásban is.

A Sun az x86-os rendszereknél éves szinten óriási, 109,4 százalékos darabszám szerinti növekedést ért el; negyedéves összehasonlításban ez az arány 45,6 százalék volt. Mindkét érték a legnagyobb növekedést jelenti, az összes gyártóra vetítve.

"Fontos megjegyezni, hogy ezek a számok még azelőtt láttak napvilágot, mielőtt bejelentettük a négy Opteron-processzoros Sun Fire V40z szervert, amely tovább erősíti vezető szerepünket ezen a piacon" - mondta John Fowler, a Sun Network Systems csoportjának ügyvezető alelnöke.

A szerverpiac nem az egyetlen terület, ahol a Sun növelte mennyiségi eladásait az utolsó negyedévben. Többek között 74 százalékos ismételt növekedés mutatkozott a Java Enterprise System szoftver előfizetői körében, amelynek köszönhetően az előfizetések száma jelenleg 303 000, és 25 százalékkal nőtt a Solaris x86 operációs rendszer regisztrált licenceinek száma is, amely mostanra majdnem eléri az 1,1 milliót. A Sun szervizbevétele az elmúlt félévben első alkalommal haladta meg az 1 milliárd dollárt.
Kulcsszavak: szerver Sun

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55