Windows-alapú okos telefont hoz forgalomba a T-Mobile

Milkovits Gábor, 2004. szeptember 8. 19:41
A T-Mobile bejelentette, hogy Windows Mobile operációs rendszerű okos telefont hoz forgalomba, kétéves előfizetői szerződés keretében 100 euró alatti áron.
A Smart Digital Assistant (SDA) elnevezésű készülékek először Németországban lesznek kaphatók október elejétől, a későbbiekben azonban más európai országokban, köztük Magyarországon is piacra kerül a termék. Mivel harmadik generációs mobiltelefonról van szó, a készülék összes funkcióját teljes mértékben csak a 3G szolgáltatás beindítása után élvezhetik majd a magyar felhasználók.

A 100 gramm súlyú SDA beépített kamerával, Bluetooth alkalmazással, 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes színes kijelzővel és memóriakártya-csatlakozóval is rendelkezik, akkumulátora pedig egy feltöltéssel 240 percnyi beszélgetést és 200 óra készenléti időt tesz lehetővé. A készüléken lévő Windows Mobile szoftver Microsoft Word, Power Point és Excel programokat, PDF olvasót és naptár, illetve Outlook alapú e-mail alkalmazást is kínál a felhasználóknak.

Az SDA az első Microsoft-alapú okos telefon a T-Mobile kínálatában, és habár az Orange forgalmaz ilyen készülékeket, Európában a Symbian operációs rendszert használó telefonok túlsúlya a jellemző, így a lépés igen fontos a szoftveróriás számára. Husam Azrak, a T-Mobile németországi szóvivője elmondta, hogy 99,95 eurós árával az SDA az egyik legmegfizethetőbb okos telefon a piacon. A készülék egyébként a kétéves szerződés nélkül 270 euróba kerül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40