WiFi forró pont kereső mobiltelefonos szolgáltatás

Milkovits Gábor, 2004. szeptember 19. 10:16
A brit Mobile Commerce telefonos szolgáltató és a Totalhotspots internetes oldalt üzemeltető társaság olyan mobiltelefonos szolgáltatást indít be a szigetországban, amelynek révén könnyedén megtalálható a legközelebbi WiFi forró pont.
Ma Nagy-Britanniában több ezer, ezen belül csak Londonban több mint 800 WiFi forró pont található, amelyek gyors és praktikus internetes kapcsolatot kínálnak, ugyanakkor legtöbbjüket nem könnyű megtalálni, ha nem tudjuk a pontos helyüket. Erre kínál megoldást az újfajta szolgáltatás - abban az esetben, ha valaki szeretné megtudni, hogy hol található a legközelebbi WiFi forró pont, elég a "hotspot" szót sms-ben elküldenie egy adott számra. A rendszer az sms-küldő tartózkodási helyét az üzenetet továbbító mobiltelefonos adótorony alapján azonosítja, majd kikeresi és válaszként elküldi a felhasználónak a hozzá legközelebb eső forró pontok nevét, pontos helyét és telefonos elérhetőségét. Dan Jelfs, a Mobile Commerce fejlesztési igazgatója a megoldást leginkább a telefonos tudakozóhoz hasonlította.

A szolgáltatás egyelőre a Vodafone, az Orange, az O2 és a T-Mobile GSM hálózatain vehető igénybe, a harmadik generációs rendszereken majd csak egy későbbi időpontban tervezik beindítani.
Kulcsszavak: mobilszolg Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38