A Nokia forgalomba hozta a nagyképernyős 7710-est

Milkovits Gábor, 2005. február 10. 23:11
A Nokia Európában és Ausztráliában megkezdte multimédiás csúcskészülékének, a különlegesen nagy kijelzővel felszerelt 7710-es okos telefonnak a forgalmazását.
A különleges mobil többek között egy pálcával vagy tollal kezelhető, érintésérzékelős, nagyméretű színes kijelzővel, 2-szeres digitális zoom-os megapixeles kamerával, beépített FM rádióvevővel és 90 MB szabadon felhasználható belső memóriával rendelkezik, illetve az F-Secure mobil antivírus programjával is fel van szerelve. A Symbian operációs rendszerű háromsávos GSM + GPRS/EGPRS okos telefon beépített sztereó mp3 lejátszóval, mozgóképlejátszó és -felvevő alkalmazásokkal, teljes böngészőprogrammal, valós idejű e-mail klienssel, az érintésérzékelős képernyőn elhelyezett billentyűzettel, valamint ezek mellett sok egyéb hasznos, az okos telefonokra jellemző funkcióval is rendelkezik. A készülék saját memóriája 128 MB-os MMC kártyával kiegészíthető - ez utóbbit a telefonnal együtt, előre telepített alkalmazásokkal, például a Mobipocket Reader könyvolvasóval hozza forgalomba a gyártó. A Nokia 7710-esen tárolt adatok és tartalmak vezeték nélküli Bluetooth kapcsolat révén, vagy USB porton keresztül könnyedén szinkronizálhatók PC-vel is.

A Nokia bejelentése azt jelenti, hogy a cég most kezdte meg a készülékek szállítását a forgalmazók és a szolgáltatók részére, így az egyelőre csak előrendeléseket vesznek fel rá interneten keresztül, 550 euró körüli áron. Feltételezhető, hogy a mobilszolgáltatók különféle csomagjainak keretében ennél jóval olcsóbban, de azért még mindig meglehetősen borsos áron juthatunk majd hozzá egy Nokia 7710-eshez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40