Sun: radikális egyszerűsítés és felhívás "a grid erejének közös kihasználására"

Bejelentések a Sun negyedéves Network Computing rendezvényén

forrás Prim Online, 2005. február 13. 14:26
Negyedéves Network Computing rendezvénye keretében a Sun Microsystems bemutatta a hálózati számítástechnika új korszakáról szóló jövőképét és a díjfizetéses alapon igénybe vehető Sun Grid fő elemeit.
A Sun törekvése a számítástechnika egyszerűsítésére azon az úttörő elképzelésen alapul, hogy ügyfeleinek „egy mozdulattal” elérhetővé tegye az éppen igényelt hálózatos számítási kapacitást, és csak a tényleges felhasználásért kelljen fizetni. Ennek érdekében a lehető legegyszerűbb árazást alkalmazza: óránként és processzoronként egy USA-dollárt. A bejelentésre az éves Sun Analyst Summit találkozó nyitónapján került sor, amikor a vállalat bemutatta a Client Solutions szervezet új tanácsadó szolgálatait, valamint azoknak az új szolgáltatásainak és megoldásainak átfogó kínálatát, melyek radikálisan leegyszerűsítik az informatikai infrastruktúra kiválasztását, beszerzését és használatát. A Sun emellett ismertetette stratégiáját az előfizetéses modellben használható Sun Java Enterprise System (Java ES) kibővítésére egy sor új, a piac igényeire válaszoló szoftvercsomaggal, amelyek használati díja alkalmazottanként és évenként 50 dollár.

A Sun kibővített jövőképe és folyamatos technológiai innovációja jelentős továbblépés a hálózati számítástechnikában, és útmutatóul szolgál a jövőbeni, szolgáltatóként működő adatközpontok kialakításához. Az új modell kiválóan megfelel az egyszerűség és a biztonság kettős követelményének, ugyanis a hálózaton keresztül „egy mozdulattal” igénybe vehető szolgáltatások mögött maximális biztonságot és hatékonyságot nyújtó adatközpontok állnak. A Sun a következő új termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat jelentette be negyedéves Network Computing rendezvényén:

A Sun Grid nemzetközi beindítása – több ezer processzort kapcsolnak rá a számítóhálóra az USA-ban (Texas, Virginia és New Jersey államban), illetve Skóciában, és a Sun iForceSM nevű partnerprogramjának tagjaival további központok létesítését tervezi 2005 során Észak-Amerika, Európa és Ázsia térségében.

Új tanácsadó szervezet az ügyfélmegoldások fejlesztéséhez
– az új Client Solutions szervezet hat nemzetközi integrált tanácsadó szolgálat keretében bocsátja az ügyfelek rendelkezésére a Sun több mint tízezer világszínvonalú szakértőjének mélyreható ágazati szakismereteit és az iForce-partnerek megoldásait.

Új és továbbfejlesztett megoldások – köztük az új Sun Compliance és Content Management Solution program; új Sun alapú infrastruktúra a biztonságos hálózateléréshez a Sun VoIP-alkalmazásszolgáltatási megoldásával, amely a Lucent Technologies technológiájára épül; valamint a kibővített Sun Service Optimized Data Center program.

Java ES és Java-szoftvercsomagok
– megjelent a Java ES és a kezdeti szoftvercsomagok új verziója a következő funkciókkal: identitáskezelés, alkalmazásplatform-szolgáltatások, rendszer szintű rendelkezésre állás, webes infrastruktúra és vállalati kommunikáció. A Java-szoftvercsomagok mindegyike előfizetéses alapon, alkalmazottankénti 50 dolláros éves díjjal vehető igénybe korlátlan felhasználási joggal.

Új Sun-szolgáltatások – a Sun Preventive Services kiegészült a partnerek által biztosított további lehetőségekkel és rendszerszinten kapcsolódó szolgáltatásokkal. A Sun Preventive Services, a Sun Update Connection és a Net Connect szolgáltatások továbbfejlesztésével csökkennek az ügyfelek felügyeleti költségei, az állásidő és a kockázat. A Sun szolgáltatáskínálatának fontos új eleme a SevenSpace nemrégiben végbement felvásárlásának köszönhető megoldás, amellyel a Sun most már heterogén környezetekhez is kínál távfelügyeleti és támogatási szolgáltatásokat (Linux, Windows, HP-UX és IBM AIX rendszerek esetében).

Középpontban a nélkülözhetetlen informatikai infrastruktúra

A Sun negyedéves Network Computing rendezvényén felszólalt Jonathan Schwartz, a Sun elnöke és üzemeltetési igazgatója. Beszédében hangsúlyozta, hogy a Sun újszerű megközelítése az adatközpontok alkalmazására új korszakot hoz az informatikában. Ebben a felhasználó szervezetek egy olyan informatikai infrastruktúra kiépítésére koncentrálnak, amelyen működés közben, igény szerint állíthatók rendszerbe a különböző hálózati szolgáltatások, az egyedi üzleti és műszaki követelményekhez igazodva. A Sun és több mint húszezer iForce-partnere bevált gyakorlatának és módszereinek alapján a Sun ügyfelei a szolgáltatásokra optimalizált adatközpontok irányába haladhatnak, fokozva rugalmasságukat és hatékonyságukat, és mérsékelve a beruházási és működési kockázatot.

A Sun beindítja a Sun Gridet

A Sun lendületesen folytatja az iparág megújítását új díjfizetéses szolgáltatásaival, amelyek forradalmasítják az informatikai infrastruktúra beszerzésének és használatának eddigi gyakorlatát. A vállalat bemutatta a Sun Gridet, és vázolta terveit az idén bevezetésre kerülő újdonságairól a technológia és a szolgáltatási konstrukciók terén. Ennek keretében új díjfizetéses feldolgozási és adattárolási szolgáltatásokat kínál a vállalatoknak, fejlesztőknek és asztali gépes felhasználóknak. Részletek a Sun egy dolláros ajánlatáról (1 $/CPU/óra feldolgozási és 1 $/GB/hó adattárolási díjfizetéses szolgáltatás).

Új Client Solutions tanácsadó szolgálatok az ügyfelek legégetőbb kérdéseinek megoldásához


Schwartz kitért a Sun értékesítési stratégiájának alakulására is, és áttekintette a Client Solutions tanácsadó szervezet folyamatos fejlesztését. Ennek keretében több szakmai területet átfogó, integrált tanácsadó szolgálatokat alakítanak ki, amelyek világszínvonalú szakértői hátteret nyújtanak az ügyfelek legkomolyabb informatikai problémáinak megoldásához. A Sun elvi ajánlásokat dolgozott ki az informatikai vezetők számára az adatközpontok következő generációjának tervezéséhez és kialakításához, és bejelentette optimális megoldásait a felhasználó szervezetek legégetőbb gondjaira: a vállalati rendszerek konszolidálására, a migrációra, a tartalomkezelésre, a törvényi előírások érvényesítésére, a biztonságra és az identitáskezelésre.

A piac igényeire válaszoló szoftvercsomagok bejelentése


A Sin kiszélesítette az előfizetéses Java ES termékekre irányuló stratégiáját, és ennek keretében a piac igényeire válaszoló új szoftvercsomagokat jelentett be. A Java System szoftvercsomagjai a rendszerek működésére alapvetően kiható megoldásokat kínálnak a következő területeken: identitáskezelés, alkalmazásplatform-szolgáltatások, rendszer szintű rendelkezésre állás és vállalati kommunikáció. A Sun egy sor megfizethető árú és könnyen telepíthető webszolgáltatást is bevezetett a középvállalatok számára. Ez a Java System Web Infrastructure Suite nevű termék központi eleme a Sun új középvállalati piaci stratégiájának. A Java Enterprise System jelenlegi felhasználói ingyenesen frissíthetnek az új megoldásra. A Java Enterprise System Release 3 jelenleg előfizetéses alapon 140 dollár/alkalmazott/év áron érhető el.
Kulcsszavak: Grid +céginfo Sun

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38