A Maxtor legújabb zászlóshajója: a One Touch merevlemez és mentőegység család

Kiss Ádám Zoltán, 2005. február 18. 20:10
Ezek az eszközök nem igazán nevezhetők egyszerűen külső merevlemeznek, a helyes elnevezés sokkal inkább egy külső archiváló vagy adatmentő eszköz lenne, nem véletlen, hogy maga a gyártó cég is ezt hangsúlyozza, hiszen nem egyszerűen egy diszket, hanem egy kiterjedt szolgáltatás csomagot kapunk a dobozban.
Ha úgy nézzük, hogy egy komoly archiváló szoftver árát lehet megspórolni ezzel a termékkel, mindjárt másként néz ki a dolog. Maga a termék is onnan kapta nevét, hogy egy érintéssel, egy gombnyomással lehet lementeni egy gép összes adatát. A One Touch gomb funkciója tetszőlegesen beállítható, igény szerint. A II-es szériához ráadásul a napi mentésekhez alkalmas szoftver jár, továbbá egy alkalmazás, amivel az ideális teljesítmény beállítható. Ha esetleg elvész, ellopják a meghajtót, nem kell tartani attól, hogy a rajta lévő adatok napvilágra kerülnek, hiszen jelszóval védhető meghajtó tartalma.

A One Touch széria mindhárom típusa külsőre igen impozáns. A fém ház megvédi a külső hatások ellen, jó hővezető képessége, pedig megakadályozza a meghajtó túlmelegedést. A legkisebb One Touch 200 GB-os. USB 2.0 csatolóval köthető a számítógépre. Belül egy korszerű 7200-as fordulatszámú diszket találni 8 MB gyorsítótárral.

A One Touch II-ből két méretben kapni: 250, 300 GB. USB 2.0 (480 Mb/s) és IEEE1394 FireWire (400 Mb/s) csatolóval is ellátták, belül a legmodernebb, 16 MB-os gyorsítótárral ellátott merevlemez van. Köthető PC-re és Macintoshra is.
Kulcsszavak: Maxtor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59