Ezentúl nem aktiválható a neten az előre vagy újratelepített Windows XP

Milkovits Gábor, 2005. február 25. 19:50
Azok a felhasználók, akik aktiválni szeretnék számítógépükre előre vagy újratelepített Windows XP operációs rendszerüket, a jövőben ezt nem tehetik meg online, csak úgy ha telefonon kapcsolatba lépnek a MS ügyfélszolgálatával.
A Microsoft a lépést azzal indokolta, hogy ezáltal is szeretnének gátat szabni a gyakran hamisított eredetiség-igazolással terjesztett illegális Windows kalózszoftverek forgalmazásának. A korlátozást az újratelepítés mellett először a 20 legnagyobb PC-gyártó által forgalmazott számítógépekre előre telepített Windows aktiválása esetében fogják alkalmazni, a hónap végétől. Február 28-tól azoknak a felhasználóknak, akik aktiválni szeretnék az említett körbe tartozó rendszerüket, ehhez telefonon egy kódot kell beszerezniük a Microsofttól. A kódot azonban nem adják ingyen - a szoftveróriás ügyfélszolgálati munkatársa előbb különböző kérdéseket tesz föl (például azzal kapcsolatban, hogy hol vette az illető a szoftvert, vagy a PC-t) annak érdekében, hogy meggyőződjön a szóban forgó Windows eredetiségéről.

Az intézkedés része a Microsoft szoftverkalózkodás visszaszorítására irányuló erőfeszítéseinek. Nem sokkal korábban, januárban jelentette be a cég az "Eredeti Windows, Valódi Előny" elnevezésű kezdeményezést, amelynek lényege az, hogy az illegális Windows kópiával rendelkező felhasználók a jövőben csak a legfontosabb biztonsági frissítésekhez juthatnak majd hozzá.
Kulcsszavak: Microsoft Windows XP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59