Nokia 6680

Galvács László, 2005. március 4. 10:14
A cannes-i 3GSM világkongresszuson bemutatott Nokia 6680-as képkezelő "okos telefont" a látvány megosztására tervezték, ezért két beépített kamerával, vakuval és akár 262 144 színárnyalatot is megjelenítő, éles kijelzővel rendelkezik.
A készülék elején található, beépített VGA-fényképezőgép (640x480 képpont) mellett a készülék a borítás elcsúsztatásával bekapcsolható és kezelhető, 1,3 megapixeles (1280x960 képpontos) kamerát is tartalmaz. A fényképezés minden eddiginél egyszerűbb a "csúsztatás után kattintás" funkcióval, amellyel a kamera a borítás elcsúsztatása után máris aktívvá válik. Az automatikus fényerőszabályzóval rendelkező, nagy, éles, aktív mátrixos, színes kijelzőnek, a hatszoros digitális zoomnak, a beépített, LED alapú vakunak és a kiváló minőségű optikának köszönhetően éles felvételek készíthetők. A felhasználók fényképezés közben számos színárnyalat - például szépia, negatív vagy fekete-fehér - közül választhatnak.

Az okostelefon-funkciók széles választékát, például a szervezőt, a videostreaminget és az internetböngészőt a 3G-szolgáltatások sora, köztük a kétirányú videohívás és a videofelvételek megosztása egészíti ki. Az új multimédiás szolgáltatással normál hanghívás közben is megoszthatunk másokkal élő felvételeket vagy videoklipeket. A kamera borításának elcsúsztatásával beszélgetés közben "látod, mire gondolok?" típusú videofelvételeket kapcsolhatunk be, illetve ki. A folyamatosan csatlakoztatott e-mail funkció támogatja az irodai dokumentumkezelő programokat, és számos mellékletformátumot (JPEG, MP3, PTT, DOC, XLS, PDF) is megnyit. A HTML-böngészővel zsebünkbe költözik az internet, a naptár adatait, a névjegyzéket és a teendőket pedig egyszerűen szinkronizálhatjuk a személyi számítógép adataival.

A készülék fokozza a multimédiás készülékek által jelentett élményt: a tudást és a számítógépek erejét egyedülálló módon ötvözve számtalan lehetőséget teremt vizuális élményeink megosztására. Ráadásul hihetetlenül egyszerűen, ösztönösen és logikusan használható.

A Series 60 platformon alapuló, a GSM 900/1800/1900, EDGE és WCDMA hálózaton használható, négysávos telefon a világ több mint 100 országában biztosít zavartalan barangolást. Várhatóan 2005 márciusában jelenik meg az üzletekben, ára pedig támogatás nélkül valószínűleg 500 euró körül mozog majd.

A Nokia XpressPrint nyomtatási megoldással könnyen készíthetünk papírképeket felvételeinkről, elektronikus leveleinkről és naptáradatainkról. A felhasználók a Nokia XpressPrint segítségével közvetlenül a telefonról nyomtathatják ki anyagaikat, akár vezeték nélküli Bluetooth technológián keresztül is.

A 133 gramm tömegű és 108,4x55,2x20,5 mm méretű (104 cm3) telefon a Symbian operációs rendszeren alapul. A sztereó hangminőségben megszólaló, beépített zenelejátszó a Nokia és a Loudeye mobilzenei megoldást is támogatja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40