IDC: Az Oracle első az adatbázis-kezelők világpiacán

forrás Prim Online, 2005. március 14. 08:55
Az IDC „A relációs adatbázis-kezelők részesedése a világpiacon 2004-ben: Az öt legnagyobb gyártóra vonatkozó előzetes adatok jelentős piacbővülést jeleznek (IDC #32969, 2005. március)” című jelentésének becslése szerint az Oracle® adatbázis-kezelőinek forgalma tavaly 14,5%-kal nőtt, és piaci részesedése elérte 41,3%-ot. Összességében a relációs adatbázis-kezelők nemzetközi piaca 2004-ben 11,6%-kal bővült. 2003-ban az Oracle adatbázis-kezelőinek forgalma 8,6%-kal múlta felül az előző évit, és a termékcsoport 39,8%-os piaci részesedést ért el.
Az Oracle adatbázistermékeivel kapcsolatos legfontosabb mérföldkövek 2004-ben

2004 jelentős év volt az Oracle adatbázistermékei tekintetében. Az Oracle Database 10g 2004 januárjában jelent meg a piacon. 2004 februárjától kezdődően az Oracle Database 10g Standard Edition One verziója csökkentett áron kapható. Ezzel egyidőben az Oracle Database 10g Standard Edition részeként vált elérhetővé az Oracle Real Application Clusters fürtözési technológia, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek mérsékelt áron részesüljenek az Oracle Real Application Clusters nyújtotta megnövelt rendelkezésre állás és méretezhetőség előnyeiből. Az év lezárásaként decemberben piacra dobták az Oracle Database 10g 2. verzióját, amely a tervek szerint 2005 közepére lesz minden országban elérhető.

2004-ben az Oracle Database 10g is számos díjat kapott szakmai folyóiratoktól, amelyekkel elismerték a termék fejlett „gridfelügyeleti” képességeit és automatikus adminisztratív funkcióit. Ezen jellemzők leegyszerűsítik az összetett informatikai környezetek konfigurálását és felügyeletét, és csökkentik a nagy infrastruktúrákat kezelő adatbázis-adminisztrátorok terhelését. Az Oracle Database 10g által elnyert elismerésekről további részletek olvashatók a http://www.oracle.com/database/dbawards_0105.html weboldalon.

„A számok egyértelműen arról tanúskodnak, hogy az Oracle jelentős sikereket ért el 2004-ben, és növelte előnyét legközelebbi versenytársával szemben” – nyilatkozta Robert Shimp, az Oracle alaptechnológiákkal kapcsolatos marketingért felelős alelnöke. „A növekedés számos tényezőnek köszönhető, amelyek közül kiemelendő az Oracle Database 10g megjelenése, az Oracle Database 10g Standard Edition One sikere és az a tény, hogy ügyfeleink és partnereink elfogadták és felkarolták számítóhálós stratégiánkat. Az Oracle termékeinek köszönhetően egyre több ügyfél egyre nagyobb mértékben használhatja ki a korunk informatikai rendszereiben rejlő lehetőségeket.”

Az Oracle Database 10g rövid ismertetése

Az Oracle Database 10g minden környezetben rendkívül hatékonyan működik, a kis blade szerverektől a legnagyobb SMP-kiszolgálókig és a legkülönbözőbb méretű fürtözött rendszerekig. Automatikus felügyeleti funkciói megkönnyítik és gazdaságossá teszik üzemeltetését. Különleges képessége, hogy mindenfajta adatformátumot kezel a hagyományos üzleti adatoktól az XML-dokumentumokig és a térinformatikai adatokig. Ezáltal ideális eszköz az online tranzakciófeldolgozási, döntéstámogató és tartalomkezelő alkalmazások hátterének kialakításához.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36