Kétmagos processzorok a Sun teljes 64-bites termékcsaládjában

forrás Prim Online, 2005. április 27. 13:47
A Sun Microsystems bemutatta a kétmagos AMD Opteron processzorokra épülő első szerverét, és bejelentette, hogy a kétmagos technológia a teljes 64-bites termékcsaládjában elérhető.
A kétmagos Sun Fire V40z egy továbbfejlesztett négy processzorfoglalatos, nyolcutas szerver, négy mikroprocesszorral, mindegyikben két CPU-maggal. A kétmagos architektúrával a felhasználók közel kétszeres teljesítményt és energiahatékonyságot kapnak a versenytársak egymagos 64-bites Intel-processzorokra épülő szervereihez képest.

A Sun a szimmetrikus multiprocesszoros (Symmetric Multiprocessing - SMP) rendszerekről húsz év alatt felhalmozott tapasztalatait építette az AMD64 platformba, és a Solaris 10 operációs rendszer maradéktalanul "munkára tudja fogni" ezt a platformot.

A Sun Fire szervereken alkalmazott Solaris-megoldások, például a Memory Placement Optimization (MPO) és a továbbfejlesztett ütemező is működnek az új többmagos architektúrán. Az "öngyógyító" például automatikusan felismeri a hibásan működő magokat, és szelektíven lekapcsolja őket, anélkül, hogy kikapcsolná az egész processzort, és csökkentené az alkalmazások rendelkezésre állását. A felhasználók természetesen a meglevő Solaris-termékeket is teljes körűen tovább használhatják, mert minden Solaris-alkalmazás azonnal - módosítás és újrafordítás nélkül - hasznosítja a többmagos platformok összes előnyét és szolgáltatását.

A Solaris 10 és az AMD64 igen jó páros, amelynek felhasználói kiaknázhatják az új technológia lehetőségeit. A Solaris 10 mostanáig tizenkét teljesítménycsúcsot döntött meg az AMD64 hardveren; közülük négy teszt kifejezetten többmagos rendszerekre készült.

Az új technológia felhasználói gyorsabban futtathatják a szimulációkat, jobb döntéseket hozhatnak, és javíthatják termékeik és szolgáltatásaik minőségét - s közben tovább csökkenthetik üzemviteli költségeiket.
Kulcsszavak: szerver Sun

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55