Az IHM támogatja az önszabályozást az RLAN alapú szolgáltatások terén

forrás Prim Online, 2005. április 27. 17:01
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Vezeték nélküli Internet Szolgáltatók Magyarországi Egyesületének (WISPA) közös, kiemelt célja a hazai internetfelhasználók számának gyarapítása és a szélessávú internetelérések növelése.
E célok elérésében kulcsszerepet töltenek be a vezetéknélküli szolgáltatók is. Ezért az IHM és a WISPA 2003. május 27-én együttműködési megállapodást kötött, amelynek értelmében az IHM az egyesületet bevonta valamennyi olyan jogszabály egyeztetésébe, amely a WISPA
által képviselt szolgáltatókat érinti.

2005. április 27-én, a Vezeték Nélküli Internet Szolgáltatók Fórumán Sere Péter, az IHM piacelemzési főosztályának főosztályvezetője az IHM nevében megköszönte az egyesület törvényelőkészítő munkában nyújtott segítségét Flamich Péter elnökhelyettesnek és jelezte, hogy az IHM továbbra is aktív segítséget nyújt a szervezetnek vállalt feladatai ellátásában.

Az IHM támogatja az egyesület által - a szolgáltatók széles körének bevonásával - előkészített szolgáltatói önszabályozás kialakítását az RLAN alapú szolgáltatások területén, valamint üdvözli a WISPA szándékát a szolgáltatók etikai kódexének kialakítására és egy szolgáltatói adatbázis összeállítására. Az etikai kódex garanciát jelentene az előfizetők számára nyújtott biztonságos szolgáltatási környezetet kialakítására és a vitás helyzetek rövid határidejű rendezésére, míg a szolgáltatói adatbázis hatékony segítséget nyújtana az ún. "szürke" szolgáltatók legalizálásához.
Kulcsszavak: WLAN IHM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55