Strategy Analytics: kategória-győztes a Nokia 6680

Kovács Attila, 2005. május 17. 19:44
A Strategy Analytics cég elemzése szerint a Nokia 6680 képkezelő okostelefon kategóriájában a legjobb 3G készülék. A Strategy Analytics „Fejlett vezeték nélküli laboratóriumának” (AWL) zsűrije Londonban és Milánóban a nyugat-európai piacon jelenleg kapható négy vezető 3G készüléket rangsorolta.
Mindegyik készüléket négy szempont alapján vizsgálták: videofunkciók, felhasználói felület és bevitel, kijelző, valamint stílus/formatervezés. A Nokia 6680 két kategóriában: a kijelző, és a stílus/formatervezés terén a legmagasabb pontszámot kapta a készülékek között, a felhasználói felület kategóriában pedig osztozott az első helyen. A Nokia 6680 volt az egyetlen készülék, amely mind a négy kategóriában átlag feletti pontszámot kapott.

Kevin Nolan, a Strategy Analytics „Fejlett vezeték nélküli laboratóriumának” nevében megjegyezte: „Miközben a készülékgyártók olyan vonzó telefonok megalkotásán versengenek, amelyek elnyerik a 3G hálózaton elérhető multimédia használatában élen járó fogyasztók tetszését, a Nokia 6680 új mércét állított fel készülék használhatósága, mérete, illetve megjelenése terén.”

A Nokia 6680 különösen a stílus/formatervezés kategóriában tett szembeötlő előnyre szert. Amikor a válaszadóknak a „legjobb” telefont kellett kiválasztaniuk a négy közül, 98 százalékuk a Nokia 6680-at jelölte meg. A felhasználók gyakorlatilag teljes egyetértésben nyilatkoztak elismerőleg a Nokia 6680 okostelefon kijelzőjének tisztaságáról, felbontásáról és világosságáról.

A felhasználók a felhasználói felület kategóriában a Nokia 6680 menürendszerét „logikusnak és egyszerűen használhatónak” találták. A Nokia 6680 kapta a legtöbb pontot a „Konfiguráció és a gyakran használt gombok használhatósága” és a „Szöveglehetőségek közötti váltás egyszerűsége” kategóriában. Mindkét zsűri rendkívül vonzónak találta a Nokia 6680 egyszerűen bekapcsolható kameráját. A jelentés szerint emellett a további képkezelő alkalmazásokat kipróbáló zsűritagokat a készülék teljes szolgáltatáskínálata is lenyűgözte.

A képek megosztásához készült Nokia 6680 képkezelő okostelefon sokoldalú funkciókészlettel rendelkezik, többek között két beépített kamerával, egy vakuval, a Nokia XpressPrint megoldással, a kamera bekapcsolását egyszerűen megoldó, aktív elcsúsztató mechanizmussal, valamint az akár 262.144 színárnyalatot is megjelenítő, világos kijelzővel büszkélkedik. Az okostelefon-funkciókat, így a naplót, a videó streaminget, az internetböngészőt, és az e-mailt 3G-szolgáltatások, például kétirányú videohívás* és videomegosztás* egészítik ki, így a Nokia 6680 rendkívül sokoldalú munkaeszközzé válik.

Kulcsszavak: UMTS mobiltelefon Nokia

Indul a negyedik nagy digitális kaland

A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kaland-ot.

2024. május 9. 20:55

Machete Video Editor Lite 5.1 Build 44

Az ingyenes Machete Video Editor Lite videószerkesztő programmal videofájlok gyors és egyszerű vágást, összefűzését oldhatjuk meg. Törölhetjük a számunkra felesleges részeket (pl. reklámok), feldarabolhatjuk és az egyes darabokat külön-külön elmenthetjük, eltávolíthatjuk a hangfájlokat a videofájlokból. A segédprogram az AVI, WMV és ASF formátumokat támogatja.

2024. május 9. 20:32

Ultra Adware Killer 10.9.0.0

Az Ultra Adware Killer segítségével Windows rendszerekből tudjuk eltávolítani az adware és rosszindulatú programokat. Kitörli a böngésző felesleges eszköztárait, hirdetéseit, plug-injeit, a böngészőnk átállított keresési szolgáltatását és az elállított kezdőlapokat, a nemkívánatos programokat, a trójaikat, a rootkiteket és a rosszindulatú programok minden egyéb formáját.

2024. május 9. 20:30

Legendás magyar konstruktőrök nyitják meg a School-Computer kiállítást Budapesten

Új helyszínen, a Neumann Társaság Báthori utca 16. alatti székházában mutat be időszaki kiállítást az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány – alapítója, a Neumann Társaság szakmai anyagaira építve – az iskolagépek történetéről. School-Computer – a digitális kultúra megjelenése a közoktatásban a címe a tárlatnak, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával május második felétől október végéig látogatható. A május 17-én, 17 órakor zajló megnyitón a legendás Homelab számítógépek konstruktőrei, Lukács József és Lukács Endre mesélnek a személyi számítógépek hőskoráról. 

2024. május 9. 19:27

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36