DVD-felvevő merevlemezzel/VHS- és videolejátszóval, SD-meghajtóval

forrás Prim Online, 2005. július 6. 18:19
A Panasonic DMR-EH80V 200 GB-os merevlemezzel (HDD) és beépített VHS/VCR/DVD-felvevővel rendelkező berendezés egy gombnyomással 6-féle másolási módot tesz lehetővé a merevlemezes, a DVD és a VHS-források között. A negyedik forrásválasztási lehetőség az SD-kártya, amely igazi 4 az 1-ben multifunkcionális készülékké teszi ezt a felvevőt.
Működtetését a gyors indulási és felvételi reakcióidő, valamint az Electronic Program Guide (elektronikus műsorkalauz) gyors megjelenítése teszi kényelmessé, a hosszú lejátszás (LP) üzemmódban készített felvételek pedig ugyanolyan nagy felbontásúak maradnak, mint a hagyományos SP (Standard Play) műsorok.

A ’One-Touch 6-Way Dubbing’ gomb segítségével egyetlen gombnyomással másolhatunk a merevlemez és a DVD, a VHS-kazetta és a merevlemez, valamint a VHS-kazetta és a DVD-lemez között. Akár több S-VHS vagy VHS-kazetta tartalma rögzíthető a merevlemezre anélkül, hogy egy külön videokészülék kábeleivel és beállításaival kellene bajlódni, a tárolt adatok pedig könnyen szerkeszthetők, s végül elmenthetők egy DVD-lemezre. Emellett a 4 az 1-ben modell SD-aljzata azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználó digitális fényképezőgéppel készített képeit1 is megnézhesse a készüléken, és rögzítse őket a merevlemezre, vagy egy DVD-re.

A DMR-EH80V kiemelkedő jellemzője a villámgyors reakcióidő - 1 másodperc - a bemelegedésnél, a felvételnél és az elektronikus műsorkalauz (Electronic Program Guide) megjelenítésénél egyaránt. LP (hosszú lejátszás) üzemmódban a készülék akár 500 soros horizontális felbontásra is képes, így kétszer olyan éles képet biztosít, mint a tavalyi modellek. 12 bites analóg-digitális átalakítójának köszönhetően sokbites, nagy sebességű mintavételezést biztosít, így képes megjeleníteni a képek finom részleteit, és egyenletes, gyönyörű, nagy mélységű felvételt tesz lehetővé.

A DMR-EH80V felvétel szempontjából kompatibilis a DVD-RAM, DVD-R, +R és a DVD-RW lemezekkel, és lejátssza a DVD-RAM, DVD-R, +R, DVD-RW, +RW, DVD-Audio, DVD-Video, SVCD, Video CD, Audio CD (CD-DA), valamint a CD-R/RW (CD-DA), Video CD, SVCD, MP3/JPEG formátumú lemezeket. A széles körű kompatibilitás a DMR-EH80V esetében tehát azt jelenti, hogy bármilyen DVD lejátszható rajta, formátumtól függetlenül.

A készülék rendelkezik a DVD-RAM formátum összes különleges jellemzőjével, mint például a szimultán felvétel és lejátszás, a gyors műsorszám elérés, a Chasing Playback (követéses lejátszás), az azonnali lemezszerkesztés vagy a multiformátumos adatkompatibilitás, amely lehetővé teszi tv-műsorok, illetve mozgó- és állóképek egyazon lemezre történő felvételét.

Beépített 200 GB-os merevlemezén akár 355 órányi felvétel is tárolható, az elektronikus műsorkalauz (EPG) “GUIDE Plus+TM System" rendszerével pedig gyerekjáték a tv-műsorok felvétele, és még előfizetés vagy telefonhasználat sem kell hozzá. Ráadásul a DMR-EH80V felhasználóbarát “Smart Wheel-Remote Control" távvezérlővel is rendelkezik, amellyel akár 200-szoros sebességű keresést is végezhet.

A DMR-EH80V olyan beépített DV-csatlakozóval rendelkezik, amely DV-minőségű képek másolását teszi lehetővé digitális videokameráról a DMR-EH80V merevlemezére, illetve DVD-lemezre. További jellemzője a beépített SD-meghajtó és a JPEG-képek számára telepített SD-képnézegető. A felhasználók gyorsan és egyszerűen hozhatnak létre hálózatot és oszthatnak meg fájlokat a DMR-EH80V és több személyi számítógép, digitális fényképezőgép és videokamera, Panasonic VIERA sorozatú plazmaképernyők és egyéb SD-képes A/V-eszközök között.
Kulcsszavak: DVD Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50