Cooler Master Aquagate minivízhűtők

Kiss Ádám Zoltán, 2005. augusztus 6. 12:01
A Cooler Master Aquagate Mini hűtői nem az alap processzorhűtők között számítanak olcsónak, de vízhűtőként még felébe sem kerülnek a piacon kapható modelleknek.
Az Aquagate Mini zárt rendszer. A kétféle verzió (R80, R120) a nevéből is kikövetkeztethetően 80, 120 mm-es hátlappal rendelkezik. Így mindenki megtalálhatja a házába beépíthető megfelelő típust. A GPU blokk és a hőcserélő már összeszerelve kerül a dobozba, a GPU blokk alja megmunkál réz. A felszerelés nem a legegyszerűbb, hiszen szinte mindenféle CPU-hoz használható, ennek megfelelően a dobozban megtalálható a képekkel illusztrált felszerelési útmutató. Hűtővezérlő elektronikája a GPU blokk felső részén van, az egész eszközből mindössze ennyi melegíti a ház belsejét. Az egyetlen mozgó alkatrészt külön kapjuk. A megfelelő méretű hűtőventilátor nemcsak a hőcserélő modul áthűtését szolgálja, hanem a házból is kifújja egyúttal a meleget. A ventilátor fordulatszám-szabályozós, a szabályzó potmétert a hátlapra lehet kivezetni.

A hagyományos coolerek lehűtik ugyan a CPU-t, de a hőt a házon belül tartják. Ezért szokak a hátlapra egy rendszerhűtőt tenni. A dupla ventilátor dupla zajforrás, az egymást zavaró többféle levegőáramlás rontja a hatásfokot. A Cooler Master új hűtője egyesíti a kétféle hűtőt, ráadásul a piacon megszokott vízhűtő áraknak még a felébe sem kerül. Nemcsak halkabb, de sokkal hatékonyabb, is mint egy hagyományos CPU hűtő.
Kulcsszavak: periféria

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14