Megérkezett Superman nagytesója

forrás Prim Online, 2005. szeptember 23. 14:18
A Lantronix bejelentette legújabb hálózati eszközét, az XPort AR-t, az XPort továbbfejlesztett verzióját.

A vállalatok és szervezetek életében egyre inkább nő az igény arra, hogy eszközeiket hálózaton keresztül érhessék el. Napjainkban is számtalan olyan eszköz létezik, amelyek még nem rendelkeznek hálózati porttal, így ezek csak egy kijelölt helyi számítógéppel vagy vezérlőpanellel képesek kommunikálni. A gyártók és rendszerintegrátorok azt szeretnék elérni, hogy a hálózatba közvetlenül nem csatlakoztatható eszközök is rendelkezzenek a távoli menedzselhetőség és adathozzáférés előnyeivel.

Az Xport AR egy olyan beágyazott eszköz, mely funkcióit tekintve felér egy számítógéppel, amely nem csak 10/100 Ethernet interfésszel, hanem hálózati operációs rendszerrel és web szerverrel is rendelkezik. Az Xport AR alig nagyobb, mint két kockacukor, és RJ45-ös csatlakozóján keresztül bármely berendezés a hálózatba integrálható. Az Xport AR eszközeink központi vezérlő egységeként funkcionálhat, lehetőséged ad fejlesztőink számára, hogy saját eszköz-specifikus intelligenciával lássanak el berendezéseket a felhasználói program interfésznek (API) köszönhetően.

Új korszak a gépek intelligenciájában

Minél több eszközt csatlakoztatunk egy hálózatba, egyre inkább szükség lesz arra, hogy az illesztőket bizonyos fokú intelligenciával lássuk el az önálló működés érdekében. Nemcsak a költségeinket csökkenthetjük, hanem a folyamatos emberi felügyelet is szükségtelenné válik. Az M2M (machine to machine) alkalmazások egyre megbízhatóbbakká válnak, kielégítve a vállalat minden igényét, növelve a hatékonyságot és biztonságot. Az M2M alkalmazások nagyban növelik a tevékenységek folyamatosságát, gördülékenységét, legyen szó ipari automatizálásról, biztonságtechnikáról, vagy pénzügyi alkalmazásról.

Kiemelt tulajdonságok:


- 120 MHz-es processzor
- 1.25 MB SRAM
- 4 MB Flash memória
- 230 Kbps-os soros átviteli sebesség
- 13 konfigurálható I/O láb

Kulcsszavak: hálózat Lantronix

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50