Az Apple-t elriasztotta a közös üzlettől a Samsung-ellenes hangulat

Genda Csongor Zoltán, 2005. október 17. 20:25
Az Apple számítógépgyártó a múlt héten bejelentette, hogy a dél-koreai Samsung elektronikai konszernnel partnerségre lépne a flash-tároló üzletágban. Az amerikai számítógépgyártó és a Samsung közel négy milliárd dolláros befektetést eszközöltek volna az üzlet sikeres végkimenetele esetén.
Kim Il-ung, a Samsung félvezető részlegének marketing igazgatója azonban azt nyilatkozta, hogy az Apple visszalép az üzlettől. A Financial Times Deutschland szerint azonban az egyre inkább kialakulóban lévő Samsung-ellenes hangulat miatt futottak zátonyra a tárgyalások. A múlt héten ugyanis a dél-koreai konszern elismerte, hogy vállalatuknak szerepe volt a DRAM memóriaegységek árának mesterséges magasan tartásában és 300 millió dolláros kártérítés kifizetését helyezték kilátásba. Az ügyben érintettek még a német Infineon valamint a szintén dél-koreai Hynix gyártók. A Samsung ellen azonban nem ez az egyetlen eljárás, ugyanis nemrég a társaság egyik leányvállalata, a Samsung Everland ellen hozott elmarasztaló ítéletet a bíróság, mivel 1996-ban a vállalat menedzserei áron alul adtak el részvényeket a Samsung elnökének, Lee Kun-hee gyermekeinek.

Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója tehát újabb partner után kutat annak ellenére, hogy a dél-koreai konszern az iPod-okhoz való 2 illetve 4 Gb-s tárolócsipeket a piaci árnál jóval olcsóbban szállítaná az Apple-nek.

Kulcsszavak: Samsung +céginfo Apple

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59