Tajvan megkezdi az FVD-lejátszók gyártását

Genda Csongor Zoltán, 2005. december 1. 23:51
A tajvani Idar Electronics elektronikai vállalat megkezdte saját hazájuk következő generációs DVD-formátumát, az FVD-t (Forward Versatile Disk) támogató lejátszók gyártását - adta hírül a Digitimes híroldal.
Az ázsiai ország saját FVD-standardját küldi harcba a Blu-Ray, illetve a HD-DVD ellen, amely az Idar szerint támogatja a Windows Media Video 9, illetve IMAX videóformátumokat. Az egyszerű egyrétegű korongokra hat Gb adat fér, míg a Double-Layeres verziókon tizenegy Gb-ot is tárolhatnak a majdani felhasználók.

A tajvani cég jelenleg még csak havi tízezer darab lejátszó előállítására képes, ám a jövő évre vonatkozó céljaik között szerepel összesen 300 000 darab készülék legyártása.

Der-ray Huang, az FVD fejlesztőcsapat egyik képviselője hangot adott szilárd meggyőződésének, miszerint magas áruk lesz a Blu-ray-, illetve HD-készülékeknek, ezért nekik nagy esélyük van sikerre vinni az FVD-t - azonban számos kritikusa a projektnek kételkedik a tajvani formátum piaci versenyképességében. Az Idar szóvivői elmondták, hogy jövő év végéig nem csak nagy mennyiségű FVD-lejátszó fog az állampolgárok rendelkezésére állni, hanem mintegy ezer film is kapható lesz majd ezen formátumban.
Kulcsszavak: DVD Blu-ray

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50