Okostelefon-szoftver új kiadását autóban hasznosító Nokia mobilok

Kovács Attila, 2006. február 10. 16:44
Hírek szerint az S60 szoftver harmadik kiadásán alapuló Nokia okostelefonok alapszolgáltatásai között a Bluetooth SIM Access (hozzáférési) profil támogatása is szerepel majd. Az érintett készülékek csoportjába a csúcstechnológiájú modellek tartoznak, ilyenek például a Nokia Eseries jelenlegi modelljei, a Nokia N70, az N80, az N91, az N92, valamint a Nokia 3250. A Bluetooth SIM hozzáférési profilt támogató autós megoldások között a Nokia csúcstechnológiájú kihangosító rendszere, a Nokia 616-os autóskészlet, és az új Volkswagen Passatba extraként beépíthető mobiltelefon-rendszer, a Premium található.
„Az autós megoldások fontos elemének, a Bluetooth vezeték nélküli technológiának köszönhetően már az autóban is egyszerűen és kényelmesen kommunikálhatunk mobilkészülékeken. A Bluetooth SIM hozzáférési profilt támogató, az S60 szoftver harmadik kiadásán alapuló Nokia készülékek újraértelmezik a kényelmes felhasználás fogalmát. A megoldás a nyílt szabványokon alapuló autós kommunikációs rendszerek felé tett fontos lépés”-- mondta Marcus Stahl, a Nokia Automotive igazgatója.

A Symbian operációs rendszeren alapuló S60 platform a világ vezető okostelefon-szoftvere, amelynek licenszét a piac legfejlettebb mobiltelefon-gyártói közül már többen megvásárolták. A sokféle külső kialakítást és szoftver-konfigurációt lehetővé tevő S60 rugalmassága máris megfigyelhető a jelenleg kapható S60 alapú készülékek sokszínűségében. Felhasználói felülete, a támogatott új mobilszolgáltatások széles köre, illetve a partnermegoldások számára kínált innovációs lehetőségek révén az S60 a szolgáltatók és fejlesztők számára egyaránt nyílt és kiaknázható üzleti lehetőséget biztosít. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50