A Pirate Bay BitTorrent oldal újból elérhető

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 3. 20:05
Röviddel azután, hogy a svéd hatóságok letiltották a több mint egymillió regisztrált felhasználóval rendelkező, “The Pirate Bay”, a világ legnagyobb BitTorrent Tracker központját, a webhely üzemeltetői ismét elérhetővé tették az oldalt.
A Slyck.com információs portál korábbi megkérdezésére a “kalóz öböl” szóvivője Brokep kijelentette, hogy amilyen hamar csak lehetőségük nyílik rá, egy másik államból irányítva ismét beindítják szolgáltatásukat. “Nem tudnám megmondani, mikor térünk vissza, de ha a szükség úgy hozza, akkor áthelyezzük székhelyünket egy másik országba”- nyilatkozta Brokep.

Az ígérethez híven a Pirate Bay átköltözött Hollandiába, és a portált ismét elérhetővé tették az üzemeltetők. Ugyan a szolgáltatás még nem működik hibátlanul, azonban várható, hogy a felhasználók hamarosan ismét zökkenőmentesen hozzáférhetnek majd a több mint 157.000 illegális fájlhoz. A svéd jogsértők azonban nem csak hogy ismét beindították szolgáltatásukat, hanem ráadásul még a kezdőlapon elhelyeztek egy a Hollywood-ot kigúnyoló grafikus logót is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55