filecserebere kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: filecserebere

Fizetési felszólítást kaptak egy film illegális letöltése miatt lengyel internetezők

Több mint 300 lengyel internetezőnek küldött fizetési felszólítást engedély nélküli filmletöltés miatt egy szerzői jogok védelmével foglalkozó német cég egy lengyel producer megbízásából.

Kulcsszavak: torrent filecserebere jog film
2013. december 5. 10:59

Oroszországban augusztustól megakadályozzák a hozzáférést az internetes kalózoldalakhoz

Az orosz törvény a felhasználókat nem bünteti, csak azoknak az internetszolgáltatóknak, illetve a szolgáltatásban közreműködőknek a felelősségre vonását írja elő, amelyek révén a különböző internetes kalózoldalakon illegálisan elhelyezik a filmeket és filmsorozatokat. Egyúttal bünteti ezeket a kalózoldalakat, és elrendeli azok blokkolását.

2013. június 22. 12:19

Japán - Akár két év börtön egyetlen zeneszám jogellenes letöltéséért

Akár kétéves börtönbüntetést vagy kétmillió jenes pénzbüntetést is kaphatnak azok, akik jogellenesen töltenek le fájlokat az internetről Japánban egy hétfőn életbe lépett törvénymódosítás értelmében.

2012. október 2. 07:56

Magyar torrentezési szokások

A torrentezés általánosan jellemző a magyar internethasználókra. A 30 év alattiak 73 százaléka tölt le filmeket, zenéket és szoftvereket, de az 50 év felettiek 20 százaléka is használja a fájlcserélőket ‒ derült ki egy felméréséből.

Kulcsszavak: filecserebere torrent
2012. szeptember 28. 15:05

Ahol a fájlmegosztás egyházi rangra emelkedett

A fájlmegosztás világszerte általános jelenség napjainkban: rengetegen töltenek le számítógépeikre zenéket, filmeket, könyveket és más érdekes anyagokat, mindeközben pedig gyakran figyelmen kívül hagyják a szerzői jogokra vonatkozó előírásokat. Svédországban viszont valóságos vallási mozgalommá érett a fájlmegosztás - és ez nem vicc…

2012. augusztus 19. 08:11

Ismert brit zenészek nyílt levele az illegális letöltések ellen

Világhírű zenészek, köztük Pete Townshend (The Who) és Brian May (Queen) álltak annak a kezdeményezésnek az élére, amellyel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az internetes keresők, köztük a Google, segítik a felhasználókat az illegális tartalmak elérésében.

2012. július 25. 09:14

Különleges egységet hozott létre a cseh rendőrség a számítógépes kalózok ellen

Határozottabban és az eddigieknél szakszerűbben kíván harcolni a számítógépes kalózok ellen a cseh rendőrség, amely e célra speciális egységet hozott létre.

2012. február 16. 08:50

Kalózportált zártak be a hatóságok, börtönnel fenyegetik a letöltőket

Bezártak a brit bűnüldöző hatóságok egy zeneletöltő internetes kalózportált, és közölték, hogy hosszú börtönbüntetést kockáztat mindenki, aki erről a portálról zenét töltött le.

2012. február 16. 08:30

Az internet az orosz mozi halála

Az internet az orosz mozi halála - hangzott el egy moszkvai sajtóbeszélgetésen. Oroszországban naponta legalább 18 millióan töltenek le filmeket a kalózhálózatokról. A világ illegális internetes letöltő hálózatainak 40 százaléka Oroszországban és Ukrajnában működik.

2012. január 30. 08:10

Az Anonymus csoport megtámadta a szlovák kormány weboldalait is

Számítógépes kalózok támadták meg szombaton este a szlovák kormány weboldalait. A pozsonyi kormány hivatalos honlapja - www.vlada.sk - szombaton este röviddel 18 óra után elérhetetlenné vált, és este kilenckor még mindig nem, vagy csak nehezen volt hozzáférhető. A szlovákiai hírportálok véleménye szerint a támadás mögött a legnagyobb valószínűséggel az Anonymus csoport áll.

2012. január 29. 09:58

Határozatlan időre felfüggesztette a kongresszus az internetes kalózkodás elleni törvényalkotást

Határozatlan időre felfüggesztette a kongresszus az internetes kalózkodás elleni törvénytervezetek, a SOPA és a PIPA kidolgozását az amerikai kongresszus, miután online szolgáltatók ezrei és a felhasználók milliói tiltakoztak ellenük.

2012. január 21. 10:03

Oroszországban nem lesz internet-cenzúra

Megengedhetetlen a számítógépes világháló cenzúrája - az orosz távközlési és kommunikációs miniszter az internetes kalózkodás elleni intézkedéseket megfogalmazó amerikai törvénytervezet, a SOPA miatt kirobbant nemzetközi tiltakozásra reagál a Vedomosztyi hasábjain.

2012. január 21. 09:40

Az Európai Bizottság helyteleníti a fájlcserélők elleni kemény amerikai fellépést

Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális kérdésekben illetékes alelnöke pénteken blogbejegyzésben bírálta az internetes kalózkodás elleni, vitatott amerikai törvénytervezetet, valamint aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a washingtoni kormányzat elérhetetlenné tette a Megaupload.com című népszerű fájlcserélő oldalt.

2012. január 21. 09:23

Az FBI lecsapott a Megauploadra, az Anonymous válaszul az FBI-t támadta

Lecsapott az amerikai kormány az egyik legnagyobb fájlcserélő oldalra, a Megauploadra: a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csütörtökön este elérhetetlenné tette az oldalt és internetes kalózkodás, illetve szervezett bűnözés miatt hét ember és két vállalat ellen javasolt vádemelést - közölték brit hírportálok. Az egyik legismertebb nemzetközi hackercsoport, az Anonymous nem hagyta válasz nélkül a fáljmegosztó elleni intézkedéseket, s csütörtökön megtámadta az FBI és az amerikai igazságügyi minisztérium honlapját, illetve több zeneipari óriáscég - köztük a Universal Music - portálját is elérhetetlenné tette. Az Anonymous Twitter-oldala szerint ez a hackercsoport eddigi legnagyobb akciója.

2012. január 20. 13:02

Murdoch a Twitteren támadta Obamát az internetes kalózkodás kérdésében

A Twitter mikroblog-portálon támadta Barack Obama elnököt Rupert Murdoch médiamágnás, amiért az amerikai kormány kifogásolja az internetes kalózkodós ellen a képviselőház által megalkotott törvénytervezet több pontját.

Kulcsszavak: filecserebere média
2012. január 16. 08:23

Sorra záratják be a kínai fájlcserélőket

Megkongatták a vészharangot Kína fájlcserélő és videomegosztó portáljainak, miután több népszerű oldal tartalma vált elérhetetlenné a hétvégén.

2011. január 25. 09:52

Börtönbe küldhetik a Pirate Bay alapítóit

Az első fokú ítéletben fejenként kiszabott egyéves börtönbüntetést a másodfokú bíróság 8, 10, illetve 4 hónapra csökkentette a büntetési tételeket, de ezek is letöltendő büntetések.

2010. november 28. 09:11

A pronóipar visszavág

Az amerikai lemezkiadók szövetségének 5 évébe telt 18 ezer kereset benyújtása illegális megosztási ügyekben, a pornósoknak csak két hét kellett 17 ezerhez.

Kulcsszavak: filecserebere szex
2010. november 10. 07:40

Vége a Limewire-nek

Az emblematikus fájlmegosztó hálózatot négyéves pereskedés után érte utol a végzet.

Kulcsszavak: jog filecserebere Limewire
2010. október 27. 21:04

Általános rendőri rajtaütés az európai internet-szolgáltatóknál

Az európai rendőri erők átfogó vizsgálatot indítottak az internet-szolgáltatóknál az Unió 14 országában, köztük Magyarországon is, hogy illegális fájlcserélő hálózatokat leplezzenek le.

2010. szeptember 7. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

A fenntarthatóság iránt elkötelezett vállalkozókra is reflektorfényt irányít az EY Az Év Üzletembere Program. A független bírálóbizottság első alkalommal osztja ki idén az EY Fenntarthatóságért Különdíjat, hogy kiemelje azokat, akik környezetbarát, társadalmilag hasznos és emberközpontú társaságok tulajdonosai és vezetői.

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

Közel érintésmentes könyvelési megoldást fejlesztett a Process Solutions, Magyarország vezető számviteli szolgáltatója. A PS APPS-t az különbözteti meg a piacon elérhető többi rendszertől, hogy nem statisztikai alapon működik, mint a klasszikus AI megoldások, hanem 100%-os pontossággal funkcionáló megoldásról van szó, amelyen a vállalat már tízezres nagyságrendben futtat át számlákat. A használatbavétellel ráadásul a könyvelési szakemberek manuálisan végzett munkafolyamatai legalább 50%-kal csökkenthetőek.

2024. július 16. 16:29