FBI kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: FBI

Félmilliárd forint zsarolóvírusra

A hazai vállalatok az elmúlt két évben félmilliárd forintot fizethettek ki váltságdíjként a zsarolóvírusok fejlesztőinek. Egy amerikai felmérés szerint a cégek nagyobb valószínűséggel engednek a zsarolásnak, mint a magánemberek.

2017. január 10. 09:32

Az amerikai igazságügyi miniszter bírálja az Apple ügyében hozott ítéletet

Az amerikai igazságügyi miniszter egy kiberbiztonsággal foglalkozó konferencián nyíltan bírálta kedden egy New York-i bíróság döntését, miszerint az Apple-nek nem kell együttműködnie a hatóságokkal egy okostelefon titkosításának feloldásában.

2016. március 2. 05:31

Egyesült Államok: a McAfee számítógépes vírusirtó program megalkotója felajánlotta szolgálatait az FBI-nak

John McAfee, a róla elnevezett számítógépes vírusirtó program megalkotója felajánlotta: feltöri annak az Apple okostelefonnak a kódját, amely az elmúlt év végén a kaliforniai San Bernardinóban megölt terroristáé volt.

2016. február 20. 10:22

Több tízezer twitterező mellett CIA, FBI, NSA adatokhoz jutott az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam hackerei az interneten nyilvánosságra hozták az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) vezetőinek személyes adatait és telefonszámait, de 54 ezer Twitter fiókba is bejutottak.

2015. november 9. 10:24

Nyomoz az FBI Hillary Clinton e-mailjeinek ügyében

Vizsgálja az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azoknak az eszközöknek a biztonságosságát, amelyeken Hillary Clinton magán elektronikus leveleit tárolták abban az időben, amikor az Egyesült Államok külügyminisztere volt.

Kulcsszavak: FBI security e-mail USA
2015. augusztus 6. 13:39

3 millió dollárt ajánl az FBI egy orosz hacker kézrekerítéséért

Hárommillió dollárt ajánlott föl kedden az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) olyan információkért, amelyek egy orosz hacker, Jevgenyij Bogacsov letartóztatásához vagy elítéltetéséhez vezethetnek.

Kulcsszavak: FBI security hacker
2015. február 25. 11:22

A titkosított üzenetek betiltását szorgalmazná az Egyesült Királyság miniszterelnöke

David Cameron brit miniszterelnök néhány nappal a párizsi merényletek után adott hangot véleményének, miszerint korlátozni kellene a titkosítás használatát a tömegek kommunikációjában, mivel az akadályozza a megfigyelhetőséget. A Cameron által elképzelt jövőbe többek közt a WhatsApp, a BBM és a SnapChat sem férhet bele.

2015. január 14. 16:16

Az FBI nyomoz a Sonyt ért támadás miatt

A Sony Pictures Entertainment filmforgalmazó vállalat a FireEye biztonsági társaság bírósági szakértőit bérelte fel a stúdiói ellen múlt hét elején elkövetett súlyos hackertámadás következményeinek felszámolására - mondta el vasárnap három, az ügyet ismerő forrás. Az esetet a Szövetségi Nyomozó Iroda is vizsgálja.

Kulcsszavak: kibertámadás hacker FBI Sony
2014. december 2. 14:45

Óv az okostelefonok kódolásától az FBI

Az FBI első embere az követően szólalt meg a folytonos, a magánélet sérthetetlensége kontra biztonság vitában, hogy az Apple és a Google közölte: rejtjelezett vagy kóddal védett lesz az új operációs rendszerük.

2014. október 18. 10:14

FBI: hatalmas kihívás az állami kibernetikai bűnözés elleni harc

Hatalmas feladatnak nevezte az államilag támogatott kibernetikai bűncselekmények megakadályozását szerdai szenátusi meghallgatásán James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója.

2014. május 22. 11:09

Határozatlan időre felfüggesztette a kongresszus az internetes kalózkodás elleni törvényalkotást

Határozatlan időre felfüggesztette a kongresszus az internetes kalózkodás elleni törvénytervezetek, a SOPA és a PIPA kidolgozását az amerikai kongresszus, miután online szolgáltatók ezrei és a felhasználók milliói tiltakoztak ellenük.

2012. január 21. 10:03

Oroszországban nem lesz internet-cenzúra

Megengedhetetlen a számítógépes világháló cenzúrája - az orosz távközlési és kommunikációs miniszter az internetes kalózkodás elleni intézkedéseket megfogalmazó amerikai törvénytervezet, a SOPA miatt kirobbant nemzetközi tiltakozásra reagál a Vedomosztyi hasábjain.

2012. január 21. 09:40

Az Európai Bizottság helyteleníti a fájlcserélők elleni kemény amerikai fellépést

Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális kérdésekben illetékes alelnöke pénteken blogbejegyzésben bírálta az internetes kalózkodás elleni, vitatott amerikai törvénytervezetet, valamint aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a washingtoni kormányzat elérhetetlenné tette a Megaupload.com című népszerű fájlcserélő oldalt.

2012. január 21. 09:23

Az FBI lecsapott a Megauploadra, az Anonymous válaszul az FBI-t támadta

Lecsapott az amerikai kormány az egyik legnagyobb fájlcserélő oldalra, a Megauploadra: a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csütörtökön este elérhetetlenné tette az oldalt és internetes kalózkodás, illetve szervezett bűnözés miatt hét ember és két vállalat ellen javasolt vádemelést - közölték brit hírportálok. Az egyik legismertebb nemzetközi hackercsoport, az Anonymous nem hagyta válasz nélkül a fáljmegosztó elleni intézkedéseket, s csütörtökön megtámadta az FBI és az amerikai igazságügyi minisztérium honlapját, illetve több zeneipari óriáscég - köztük a Universal Music - portálját is elérhetetlenné tette. Az Anonymous Twitter-oldala szerint ez a hackercsoport eddigi legnagyobb akciója.

2012. január 20. 13:02

Az internetes megfigyelés megkönnyítésén dolgoznak az amerikaiak

Az internetes adatcsere hatósági megfigyelését megkönnyítő új jogszabályokon dolgoznak az amerikai biztonsági szolgálatok és az igazságügyi minisztérium szakemberei, mert a telefon helyett egyre többen a világhálón kommunikálnak - közölte hétfőn a The New York Times.

2010. szeptember 28. 09:51

Az FBI a Wikipediát szorongatja

A szövetségiek meglehetősen nem életszerű követeléssel léptek fel az online enciklopédiával szemben, értelmetlenül ragaszkodva a törvény betűjéhez.

Kulcsszavak: FBI jog Wikipedia
2010. augusztus 5. 11:21

Az FBI sem tudja feltörni a Truescrypt-et

Hiába próbálkozott egy teljes éven keresztül a Szövetségi Nyomozó Iroda egy Truecrypt-el védett merevlemez meghekkelésén, a szakembereknek nem sikerült megfejteniük a hozzáférési kódot.

Kulcsszavak: security hacker FBI
2010. június 28. 09:06

Állásajánlattal akarták tőrbe csalni a hackert

Az FBI a Valve Software céggel karöltve egy rendkívül furfangos csapdát állított az egyik német hackernek, akit egy kecsegtető munkaajánlattal az Egyesült Államokba akartak csalogatni.

Kulcsszavak: hacker security FBI
2008. november 15. 18:10

Nemzetközi internetes bűnözők rendőrkézen

Az FBI a Serious Organised Crime Agencyvel karöltve nagyszabású akciót hajtott végre, melynek során közel hatvan, számítógépes csalásokkal vádolt bűnözőt sikerült letartóztatniuk.

Kulcsszavak: FBI security
2008. október 18. 15:52

Alapos gyanú nélkül kobozhat el laptopokat az FBI

A Washington Post beszámolója szerint az FBI bármely az országba belépő személytől elveheti laptopját, mobiltelefonját, pendrive-ját vagy mp3 lejátszóját és határozatlan ideig visszatarthatja őket, illetve szabadon rendelkezhet a rajtuk tárolt személyes adatokkal.

Kulcsszavak: jog FBI
2008. augusztus 2. 08:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

Ikonikus sporteseményekből – mint például az olimpia vagy a foci bajnokságok – idén nyáron sem lesz hiány. A szurkolók alig várják ezeket az eseményeket – nincsenek ezzel másként a kiberbűnözők sem, bár őket a versenyszellem vagy a közösség érzése a legkevésbé sem érdekli. A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai sportegyesületek, -események vagy a szurkolók voltak.

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

Június 10-én délután 3-kor kezdetét veszi a 2024. évi Startup Safari Budapest. A másfél napos rendezvény június 11-én is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Az esemény célja, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, inspirálja az új innovációkat és elősegítse a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy betekintést nyerjenek a legújabb technológiai fejlesztésekbe és üzleti trendekbe.

2024. június 10. 11:40