terror kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: terror

Az Obama-adminisztráció informatikai cégvezetőkkel találkozott

Amerikai lapok értesülései szerint egy kormányzati delegáció utazott pénteken Washingtonból a Szilícium Völgybe, hogy informatikai cégvezetőkkel konzultáljanak a terrorizmus elleni harcról.

2016. január 9. 18:37

"Terroristafigyelő" szoftvert tesztel a francia vasút

A terroristák kiszűrésére alkalmas viselkedéselemző szoftvert tesztel a francia vasúttársaság. Ha beválik a rendszer, az SNCF mind a negyvenezer biztonsági kamerájára telepíthetik a rendszert.

Kulcsszavak: terror felhszoft
2015. december 18. 13:23

Az Anonymous egy amerikai céget vádol az IÁ támogatásával

Az Anonymous hackercsoport azzal vádolt meg egy feltörekvő szilícium-völgyi internetes céget, hogy oltalmazza az Iszlám Állam (IÁ) hírhedt terrorszervezet honlapjait a számítógépes támadásoktól - írja a Daily Mail című brit napilap internetes felületén.

2015. december 1. 16:13

Bitcoinnal finanszírozza magát az Iszlám Állam

Egy hackercsoport bizonyítékokat talált arra, hogy az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet bitcoin nevű digitális valutát is használ annak érdekében, hogy láthatatlanul bonyolítsa le pénzügyleteit és finanszírozza magát - közölte a Fox News amerikai hírtelevízió.

2015. november 27. 09:23

Az interneten is háború dúl az Iszlám Állam ellen

A párizsi merényletek kapcsán elterjedt a hír, hogy az Iszlám Állam terroristái játékkonzolok chatszobáiban egyeztették a támadások részleteit. Az információt azóta többen cáfolták már, vélhetően azonban nem nélkülözött minden alapot. A szélsőségesek a lehető legszélesebb módon használják a modern technika adta lehetőségeket, komoly fejtörést okozva ezzel a merényleteket megakadályozni akaró szervezeteknek. Valódi háború dúl a felszín alatt.

2015. november 24. 11:20

Lehetetlen elbújni az interneten

Csak akkor lehet elbújni az állam elől, ha vak és néma kecskepásztorok hordják papírcetliken az üzeneteket. Bárki, aki modern távközlési eszközt használ, lehallgatható.

2015. november 24. 09:22

Csaknem tizennégymillió szélsőséges tartalmú videót töröltek a Youtube-ról

Csaknem tizennégymillió, szélsőséges szervezetekhez való toborzással vagy terrorista tevékenységgel kapcsolatos felvételt töröltek a Youtube videomegosztó oldalról az utóbbi két évben - közölte Jean-Paul Laborde, az ENSZ Terrorellenes Bizottságának vezetője.

Kulcsszavak: terror jog YouTube
2015. október 7. 10:19

Marokkói hackerek figyelmeztették a magyar államot

A menekültekkel szembeni kegyetlen bánásmód miatt küldtek figyelmeztetést marokkói hackerek, akik a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ honlapját törték föl. Az oldalra a síneken átjutni próbáló menekültekről és a velük szemben intézkedő rendőrökről tettek fel felvételeket.

Kulcsszavak: security terror hacker
2015. szeptember 15. 09:36

Amerikai katonák halállistáját tette fel a világhálóra egy iszlamista szervezet

Mintegy száz amerikai katona nevét, fényképét és címét tette fel a világhálóra egy eddig ismeretlen, magát az Iszlám Állam Hackerszervezetének nevező csoport, és támadásokkal fenyegette meg őket  - jelentette hétfőre virradóra a CNN hírtelevízió.

2015. március 23. 12:25

Először blokkoltak terrorizmussal kapcsolatos internetes oldalakat Franciaországban

Elérhetetlenné tettek öt, terrorizmus dicsőítésével vádolt internetes oldalt a múlt hét végén a francia hatóságok - közölte a francia belügyminisztérium.

Kulcsszavak: terror hacker security
2015. március 17. 11:33

Nehéz kiszűrni a YouTube-on a terrorista videókat

A YouTube-ra percenként háromszáz órányi videofelvételt töltenek fel a felhasználók, így gyakorlatilag lehetetlen a terrorizmussal kapcsolatos minden tartalom kiszűrése

2015. január 30. 09:16

A titkosított üzenetek betiltását szorgalmazná az Egyesült Királyság miniszterelnöke

David Cameron brit miniszterelnök néhány nappal a párizsi merényletek után adott hangot véleményének, miszerint korlátozni kellene a titkosítás használatát a tömegek kommunikációjában, mivel az akadályozza a megfigyelhetőséget. A Cameron által elképzelt jövőbe többek közt a WhatsApp, a BBM és a SnapChat sem férhet bele.

2015. január 14. 16:16

Hamar bekerült az App Store kínálatába a Je Suis Charlie alkalmazás

Vasárnap óta elérhető a „Je Suis Charlie”, vagyis az „Én vagyok Charlie” névre keresztelt alkalmazás az App Store-ban. Ennek révén az emberek világszerte kifejezhetik együttérzésüket a Charlie Hebdo elleni merénylet áldozataival. A megalkotók személyesen vették fel a kapcsolatot Tim Cookkal.

2015. január 13. 11:19

Az Iszlám Állam támogatói feltörték a CENTCOM Twitter- és YouTube-fiókját

Az Iszlám Állam terrorszervezet nevében fellépő hackerek törték fel hétfőn az amerikai hadsereg közel-keleti és a közép-ázsiai térségért felelős Középső Parancsnokságának (CENTCOM) Twitter- és YouTube-fiókját.

2015. január 13. 10:23

Az Anonymous bosszút esküdött a terroristák ellen [Videó]

A kibervilágot is megérintették a franciaországi események. A Charlie Hebdó elleni terrorakciót a népszerű hekkercsoport sem hagyja szó nélkül. Bosszút esküdtek az áldozatokért.

2015. január 10. 10:02

A kitartásról üzent Instagram oldalán a brit graffitiművész a francia támadás után

Január 7-én 12 emberéletet követelt egy terrortámadás Párizsban. Több rendőr és a Charlie Hebdo szatirikus lap újságírói estek iszlám terroristák áldozatául. Banksy, a brit graffitiművész Instagram oldalán egy képpel a kitartásról üzent és az áldozatokra emlékezett.

Kulcsszavak: kép Instagram terror
2015. január 8. 16:04

A Facebookon egyesével fenyegeti meg az amerikai katonákat az Iszlám Állam

Fenyegető üzeneteket kapott a Facebookon fiával együtt egy, az amerikai légierőnél szolgáló katona, miután az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet arra szólította fel követőit, hogy a közösségi médián keresztül vegyék célba a fegyveres erők tagjait - közölte híroldalán kedden a Fox News amerikai hírtelevízió.

Kulcsszavak: terror Facebook
2014. október 9. 08:31

Kiürítették a sydneyi repülőteret egy iPadjébe feledkező férfi miatt

Kiürítették szombaton a sydneyi repülőteret egy iPadjébe feledkező figyelmetlen férfi miatt. Az incidens miatt több járat indulását el kellett halasztani.

2014. szeptember 28. 09:48

Kínában harcot hirdettek az online terrorizmus ellen

Kína szerint az interneten közzétett terrorizmussal kapcsolatos buzdító, ismeretterjesztő videóknak és hangfelvételeknek egyértelműen közük volt a közelmúltban az országban végrehajtott terrorcselekményekhez - ennek alátámasztására kedden dokumentumfilmet sugárzott a központi televízió.

2014. június 25. 08:05

Kilenc internetes óriásvállalattól gyűjtöttek titokban információt

Kilenc internetes óriásvállalattól, köztük a Google és a Yahoo keresőprogramokat működtető cégektől, illetve Facebook népszerű közösségi oldalt vagy a világszerte használt YouTube videomegosztó portált üzemeltető vállaltoktól gyűjtött be információkat az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) - írja a The Washington Post című napilap, folyamatábrákkal mutatva be a világ egész internetforgalmát behálózó lehallgatási rendszer működését.

2013. június 30. 09:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47