politika kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: politika

Internetes „civil újságíróként” pozitív változásokat érünk el

Az okostelefont használók 37%-a úgy véli, hogy a korrupt tevékenységről, illetve szervezetekről szóló információk megosztása nagyobb hatású, mintha a rendőrséghez fordulnának

2015. október 20. 17:24

A Facebookon jeleskedő magyar politikusok a Twitteren sereghajtók

A Facebookon jeleskedő magyar politikusok a Twitteren sereghajtók – állapítja meg a Szegedi Tudományegyetem Politológiai Tanszék kutatócsoportjának tanulmánya. A vizsgált magyar képviselők kétharmada ír rendszeresen hozzászólásokat a Facebookon, a női politikusok gyakrabban, mint férfi kollégáik. A kutatómunkába bevont szegedi egyetemisták megállapították: a magyar képviselők közösségi média-használata ambivalens.

2015. augusztus 8. 12:06

A titkosított üzenetek betiltását szorgalmazná az Egyesült Királyság miniszterelnöke

David Cameron brit miniszterelnök néhány nappal a párizsi merényletek után adott hangot véleményének, miszerint korlátozni kellene a titkosítás használatát a tömegek kommunikációjában, mivel az akadályozza a megfigyelhetőséget. A Cameron által elképzelt jövőbe többek közt a WhatsApp, a BBM és a SnapChat sem férhet bele.

2015. január 14. 16:16

Voks ’14: közvéleménykutató mobilalkalmazás

„Képzeljen el egy olyan országot, ahol nem csak 4 évenként vannak választások. Ahol ha nem tetszik egy törvény, egy rendelet, vagy akár egy politikus megnyilvánulása a parlamentben, akkor azonnal megvonhatja tőle a bizalmát. Képzelje el, hogy nem csak a családjával oszthatja meg a gondolatait, hanem percről-percre látja az egész ország véleményét. Anonim módon, biztonságosan, szabadon.”

2014. március 4. 14:55

Nézőpont: a választók nem szívesen vállalják politikai szimpátiájukat a Facebookon

A magyar választók jelentős része nem szívesen vállalja politikai szimpátiáját a közösségi portálokon. A Nézőpont Intézet (NI) Médiaműhelyének legfrissebb, szerdán közzétett elemzése szerint a felnőtt lakosság számára a Facebook inkább szórakozási lehetőség, mint véleményformáló eszköz.

2013. december 22. 09:56

Hamis Facebook-oldalt nyitottak Viktor Juscsenko volt ukrán államfő nevével

Hamis oldalt nyitottak Viktor Juscsenko volt ukrán államfő nevével a Facebook közösségi portálon - figyelmeztetett az exelnök Mi Ukrajnánk nevű pártja.

Kulcsszavak: politika média Facebook
2013. szeptember 20. 08:11

Gorbacsov halálhírét keltették hackerek

Az utolsó szovjet elnök, Mihail Gorbacsov halálhírét keltették hackerek a RIA Novosztyi orosz hírügynökség német nyelvű Twitter oldalán.

Kulcsszavak: security hacker politika
2013. augusztus 9. 09:10

Legalizálták az interneten való kampányolást Japánban

Az interneten - többek között a Facebookon, Twitteren, és más közösségi szolgáltatásokon - való politikai kampányolást engedélyező törvénymódosítást fogadott el pénteken a japán parlament.

Kulcsszavak: onlineszolg politika Japán
2013. április 19. 11:21

Újabb 1,7 millió amerikai diplomáciai iratot tett közzé a WikiLeaks

Újabb hatalmas mennyiségű, ezúttal a 70-es évekre vonatkozó amerikai diplomáciai iratot tett közzé hétfőn a WikiLeaks kiszivárogtató portál. Az anyagok a Kissinger-sürgönyök gyűjtőcímet kapták.

Kulcsszavak: WikiLeaks politika média
2013. április 9. 09:21

Orbán Viktor politikai tevékenységét követi a Napi Viktor mobilalkalmazás

A 2014-es választásokhoz közeledve a Political Capital mobilalkalmazásokat fejleszt, amelyekkel a politika iránt érdeklődők naprakészen követhetik a kampány eseményeit. Az első alkalmazás, az Orbán Viktor politikai tevékenységét követő Napi Viktor már letölthető az AppStore-ból.

2013. április 4. 14:15

Együtt kell működnie a kiberbiztonság terén az államnak és a magánszférának

Az állam és a magánszféra kibernetikai biztonsági együttműködéséről és a vonatkozó törvények elfogadásának szükségességéről tárgyalt tizenhárom meghatározó nagyvállalat vezetőjével szerdán Barack Obama amerikai elnök.

Kulcsszavak: kiberháború politika
2013. március 14. 08:55

Biztonságos mobilokat kapnak a német politikusok

A német minisztériumok és hatóságok titokgazdáit valamint felső politikai vezetőket, közöttük Angela Merkel kancellárt is teljes mértékben biztonságos új mobiltelefon-készülékkel látják el az év közepéig - írja a WirtschaftsWoche online kiadása.

2013. március 4. 08:10

Monti és Berlusconi a Twitteren is kampányol

A száznegyven karakteres mikroblog lett az olasz választási kampány új kommunikációs eszköze, bár a legtöbb szavazatot Itáliában továbbra is a televízió képernyőin keresztül lehet szerezni.

Kulcsszavak: politika Twitter
2013. január 9. 09:27

Mikroblog az új kínai pártfőtitkár rajongóinak

Példátlan módon rajongói klubja van a legnagyobb kínai mikroblogon az új kínai pártfőtitkárnak, ami azt is mutatja: az új kínai vezetés várhatóan fokozottan használja majd az internetet az egyszerű emberek megszólításához.

Kulcsszavak: politika Kína blog
2012. december 15. 11:12

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány és a Microsoft

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. szerdán Budapesten. A kormány a Microsofttal együttműködésben hozza létre a nemzeti digitális közoktatási portált és valósítja meg a digitális otthon programot, amelyről előrehaladott tárgyalások zajlanak a Microsofttal.

2012. december 13. 09:32

Irán "belső internet" kialakításán dolgozik

Az iráni kormány, amely igyekszik korlátozni a Nyugat befolyását és kivédeni az internetes támadásokat, a jelek szerint megteremtette egy, a világhálótól független nemzeti online hálózat alapjait - közölte csütörtökön internetes oldalán a The Washington Post.

Kulcsszavak: politika
2012. szeptember 21. 08:10

Választási regisztráció: info-tech eszközökkel is lehetne

A választás előtti regisztráció nem csak politikai kérdés. Könnyen lehetnek informatikai vonzatai is. Pettkó András, volt országgyűlési képviselő, egykoron több lakossági internet-javaslat beterjesztője azt indítványozza a parlament mai tagjainak, hogy az ügyfélkapuval rendelkező közel kétmillió választó polgár a hálózaton gyakorolhassa állampolgári jogát a regisztrálásra.

Kulcsszavak: politika
2012. szeptember 16. 10:15

Hackerek tiltakoznak az ugandai melegellenes törvény ellen

Többek között az ugandai miniszterelnök honlapját törték fel azok a hackerek, akik az ország parlamentje által tárgyalt homoszexualitás elleni törvény ellen tiltakoznak. A jogszabálytervezet életfogytig tartó börtönbüntetéssel sújtaná a melegeket.

Kulcsszavak: politika security hacker
2012. augusztus 21. 12:26

Az olasz kormányfőt paradicsommal dobálják a Facebookon

Az olasz kormányfő és az olasz munkaügyi miniszter a célpontja annak a játéknak, amely egy Facebook-oldalon található.

Kulcsszavak: politika web2 Facebook
2012. augusztus 17. 10:48

Átmeneti válságban a Német Kalózpárt

Az önkéntes munkán alapuló társadalmi mozgalomból a professzionális párttá való átmenet válságát éli a Német Kalózpárt, a német politikában újoncnak számító erő szervezeti és anyagi gondokkal küszködik.

2012. június 27. 08:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37