Intelligens Vista-billentyűzet a Microsoft-tól

forrás Prim Online, 2006. június 30. 20:24
A Microsoft a tegnapi napon weboldalán közzétett egy videót a legújabb, Vista operációs rendszerre optimalizált, a vállalatuk által kifejlesztett billentyűzetről.
A rövid bemutatóból kiderül, hogy az intelligens kábel nélküli klaviatúra alkalmazkodik a környezeti fényviszonyokhoz, és ennek megfelelően erősíti vagy csökkenti a gombok alatti háttérvilágítást. Ezen kívül azonban azt is érzékeli az ergonómikus kialakítású eszköz, ha a felhasználó elhagyja a szobát, és ebben az esetben energiatakarékos üzemmódba vált át, vagyis kikapcsolja a háttérvilágítást. Az egyelőre még csak Ultimate Keybord néven emlegetett Numpad nélkül érkező klaviatúrához jár még egy vezeték nélküli egér is, mely a billentyűzet elülső részén kialakított műanyag tartópillérre helyezve feltölthető. A központi egységgel Bluetooth-rendszeren keresztül kommunikáló klaviatúra és mouse hatótávolsága tíz méter.

Mary Jo Foley, a Microsoft Watch újságírója szerint az új számítógép-tartozék még idén ősszel a boltok polcaira kerül, azonban ha abból indulunk ki, hogy ezt a billentyűzetet kifejezetten a Vista-hoz tervezték, akkor elképzelhető, hogy az csak jövőre, az új operációs rendszerrel egy időben fog majd megjelenni.
Kulcsszavak: Microsoft billentyűzet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14