AMD-processzoros asztali PC a Lenovótól

Kovács Attila, 2006. július 29. 10:01
Július 28-án bemutatták az új ThinkCentre A60-at, az első világszerte elérhető olyan Lenovo asztali PC modellt, amely AMD processzort tartalmaz. A kétféle, mini torony és kis asztali kivitelben egyaránt elérhető ThinkCentre A60 a gyártó szerint rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyek igazán fontosak a nagyvállalati ügyfelek számára: kétmagos processzorral, továbbfejlesztett vírusvédelemmel és rendszer-visszaállítási segédeszközökkel.
A cég az AMD Athlon 64 X2 kétmagos, valamint az AMD Athlon 64 és Sempron egymagos processzorokkal kínálja az A-sorozatú ThinkCentre gépeket. A gyártó szerint a grafikai tervezéstől a statisztikai számításokon át a gyógyászati célú programokig az A60 gyorsaságot és könnyű kezelhetőséget nyújt, ezáltal értékes idő megtakarításával járul hozzá a termelékenység növeléséhez.

A ThinkCentre A60 rendelkezik előre telepített ThinkVantage eszközcsomaggal, ami segít a gép működésének optimalizálásában, a felhasználó hatékonyságának növelésében, és a helpdesk-es telefonhívások minimalizálásában. A Rescue and Recovery (Adatmentés és -helyreállítás) szoftver használatával az ügyfelek olyan rendszer-helyreállítási eszközhöz jutnak, ami vírus- vagy szoftverproblémák esetén segít a diagnosztizálásban, a szoftverek és a rendszer visszaállításában, még akkor is, ha az elsődleges operációs rendszer nem indítható. Az sem gond, ha nagyobb számú ThinkCentre A60-at kell üzembe helyezni, mert a System Migration Assistant szoftver villámgyorsan átmásolja a felhasználó-specifikus adatokat és beállításokat a régi gépről az újra. További jellemzők: szerszám nélkül szerelhető meghajtók, adapter kártyák, acélerősítésű ház. Az A60-ban található AMD asztali processzorok kompatibilisek a jövő operációs rendszereivel, így a Windows Vistával is.

Az A60 rendelkezik SATA-támogatással, akár két 500 GB-os merevlemezzel, DDR2 memóriával és nVidia GF 6100-as integrált grafikus kártyával szállítható. Támogatja a PCI Express grafikus adaptereket, amelyek nagyobb sebességet biztosítanak a tervező és videó szerkesztő alkalmazások használatakor akár egy-, vagy kétmonitoros üzemmódban. Az A60 hat darab USB 2.0 porttal, előlapi audio csatlakozóval és beépített hangszórókkal kerül forgalomba.
Kulcsszavak: AMD PC Lenovo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50