5,2 milliárd dolláros beruházással épít új üzemet a Toshiba és SanDisk

MTI Sajtóadatbank, 2006. augusztus 7. 08:25
A Toshiba és a SanDisk összességében mintegy 600 milliárd jent (5,2 milliárd dollárt) készül beruházni, hogy az egyre növekvő kereslet kielégítésének szándékával felépítsenek egy új, flash-memóriákat gyártó üzemet Japán nyugati részén.
Az elektronikai készülékekben - többek között hordozható zenelejátszókban, mobiltelefonokban és memóriakártyákban – felhasznált NAND flash memóriák kereslete világszerte hatalmas ütemben növekszik.

A Toshiba, a világ ötödik legnagyobb chip-gyártója és a SanDisk, a memóriakártyák vezető szállítója, az első ütemben, 2008 márciusáig mintegy 300 milliárd jent költ majd az új üzem létrehozatalára. A termelés a várakozások szerint 2007 október-decemberi negyedévében megindul majd - ekkor még csak havi 2500 szilíciumlemez gyártásával; egy évvel később már havi 67500 lemezt gyártanak majd. Az üzem maximális gyártási kapacitása 150 ezer lemez lesz; a gyártás során az élenjáró 56 nanométeres technológiát alkalmazzák.

A Toshiba jelenleg a világ második legnagyobb szállítója a NAND típusú flash memóriachipeknek - az élen a Samsung Electronics Co. Ltd. áll - az iSuppli adatai szerint a piac mintegy 49 százalékát birtokolja, a Toshiba részesedése 25 százalék, 15 százaléka van a Hynix Semiconductor Inc.-nek; a Toshiba nemrégiben közzé tett negyedéves profitját éppen az e termék iránti hatalmas kereslet javította.

A NAND flash chipek képesek az adatok megőrzésére az áramellátás kikapcsolása után is, így ideális tárolóeszközei a hordozható elektronikai eszközöknek.

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Autorun Organizer 5.40

Az Autorun Organizer segítségével az automatikusan induló programokat tetszés szerint tudjuk törölni vagy felvenni a rendszerben. Felkutatja és kilistázza az összes telepített alkalmazást, illetve a futó folyamatokat. A listába könnyedén felvehetünk saját elemeket is.

2024. május 21. 19:56

Foxit PDF Reader 2024.2.1.25153

Funkciókban gazdag PDF olvasó program PDF fájlok megnyitására és szerkesztésére. Lehet vele jegyzeteket, kiemeléseket, szövegdobozokat hozzáadni, oldalakat forgatni, nagyítani és menteni. A dokumentumhoz kép, hang- és videótartalom is csatolható.

2024. május 21. 19:52

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Így hasznosíthatod újra régi laptopodat a gyerek számára

Van a családban gyerek és van egy régebbi laptopod is? Ahelyett, hogy leadnád a laptopot egy elektronikai hulladékgyűjtőbe vagy elásnád a szekrény mélyére a kacatok közé, miért nem kelted inkább új életre a közeledő gyereknap alkalmából? Egy régi vagy nemrégiben lecserélt laptop nem feltétlenül használhatatlan, ezért a tovább örökítése kiváló módja az újrahasznosításnak. 

2024. május 21. 17:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59