Élő internetes forgalmi dugó-figyelő rendszer indul

forrás Prim Online, 2006. augusztus 31. 10:16
Elsőként az országban Újbuda új, nyilvános (bárki által elérhető), internetre épülő forgalomfigyelő rendszert indít. Így indulás előtt otthonról vagy a munkahelyéről az interneten keresztül bárki azonnal, ingyenesen képet kaphat arról, hogy éppen milyen a forgalom a kerület több főútján. A rendszer segítségével a dugókat elkerülő alternatív, sokkal gyorsabb közlekedést lehetővé tevő útvonalat választhatunk.
A rendszer tíz kamerával figyeli Újbuda legnagyobb forgalmú és így leggyakrabban forgalmi dugókkal sújtott főútjait, így az M1-es és M7-es ki- és bevezető szakaszait is.

Mindennapjainkat megkeseríti a forgalmi dugókban való várakozás, az elkerülő útvonalak ismeretének hiánya. A dugókról szóló híradások általában későn érnek el a közlekedőkhöz, így az autókban ülők nem tudják elkerülni azokat. Ez a kialakult forgalmi dugókban való, nem ritkán órákig tartó várakozáshoz, gyakran a türelmetlenség és kapkodás miatti balesetekhez vezet. Tovább rontják a helyzetet a Budapest szerte folyó útfelújítási és az ezzel járó útlezárási munkálatok. Ezen a helyzeten kíván segíteni az országban elsőként most beinduló dugófigyelő rendszer.
A rendszert Molnár Gyula polgármester indítja el az Újbudai Start rendezvényen szeptember 2-án, szombaton 5 órakor a Feneketlen tó partján, a Tóparti Újbuda Partyn.
Kulcsszavak: autószolg onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50