Televíziós szolgáltatást indít a T-Online ADSL-előfizetőinek

forrás Prim Online, 2006. szeptember 4. 20:18
A T-Online Magyarország elérhetővé teszi a szélessávú IP hálózaton nyújtott televíziós szolgáltatást (IPTV) Budapesten és több vidéki nagyvárosban. Az ingyenes kipróbálási időszakot követően a T-Home kereskedelmi szolgáltatás várhatóan még ebben az évben elindul.
A T-Home televíziós szolgáltatással a hagyományos tévézésen túl az előfizetők olyan új tartalmi szolgáltatásokat is használhatnak, mint a széles választékot kínáló digitális videotéka, az elektronikus műsorújság, a műsorok késleltetése és visszanézése az összes csatornán, a beépített videomagnó, amellyel a műsorokat egy gombnyomással, vagy a műsorújságban kijelölhetően lehet rögzíteni, továbbá a gyerekzár és sok más interaktív lehetőség.

Így mód nyílik az éppen futó műsor megállítására és későbbi folytatására, a már nézett adásban való visszatekerésre, a jelenetek megismétlésére, illetve tetszőleges műsor rögzítésére összesen körülbelül 90 óra időtartamban. A felhasználói felület többféle formában rugalmasan testre szabható, továbbá a műsor közben más csatornákba is betekintést lehet nyerni a „kép a képben” megoldással – és mindezt számítógép használata nélkül, bármely televíziós készüléken.

A T-Online a szolgáltatás kipróbálását Budapesten, Debrecenben, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron és Zalaegerszegen kínálja fel a meglévő ADSL-ügyfelei egy részének, és a tervek szerint még ebben az évben megkezdődik a T-Home névre keresztelt televíziós szolgáltatás értékesítése.

Az év végéig több ezer IPTV végpont beüzemelése, valamint a tartalmi kínálat és a kiszolgált területek további bővítése várható. Az IPTV csomag 48 digitális, kitűnő minőségű tévécsatornával (közöttük a két legnagyobb hazai kereskedelmi csatornával és négy prémium mozicsatornával) és több száz mozifilmből álló videotéka-választékkal indul. A szolgáltatás alapja a Microsoft tévéplatform, a beszállítók között pedig a Cisco, az Alcatel, a Hewlett Packard és az Intel világcégek is megtalálhatók.

A T-Online neves filmstúdiókkal és forgalmazókkal működik együtt, és különböző prémiumszolgáltatásokat (például egyedi vagy havi előfizetéses filmkölcsönzés, prémium mozi és felnőtt tartalmú tematikus tévécsomagok) is elérhetővé tesz.

A vállalat a szolgáltatás iránt érdeklődő előfizetőit olyan ADSL technológiával szolgálja ki, amely elegendő sávszélességet biztosít két párhuzamos, kitűnő minőségű MPEG4 kódolású tévé stream átvitelére az internet használat mellett. A rendszerben alkalmazott korszerű set top box a hagyományos televíziókészülékeken túl a nagyfelbontású (HD) készülékeket is támogatja digitális kimenetén, amely még jobb képminőséget biztosít a felhasználóknak.

A T-Online a T-Home szolgáltatását ADSL csomagjaihoz kínálja majd: az ADSL vonalon az internet-elérést routerrel, vezeték nélküli otthoni interneteléréssel (wifi), míg az IPTV szolgáltatást – az ADSL hálózaton keresztül érkező digitális jelfolyamot a tévére átalakító – set top box készülékkel és távirányítóval együtt biztosítja a szolgáltatás részeként.
Kulcsszavak: IPTV T-Online

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59