Pánik a 934-es járaton - már a Lenovo laptop is robban

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 24. 09:09
Képzeljük el, hogy éppen felszállni készülünk egy repülőre, amikor egy őrjöngő férfi minden útjában lévőt fellökve rohan le a lépcsőn, röviddel ezután pedig messzire hajítja magától laptopját, amely földet érvén azonnal lángokra kap és mintegy fél percen keresztül ég több apró robbanás kíséretében.
A fenti leírás viszont nem csupán egy katasztrófafilm sejtelmes kezdetének szemléletes visszaadása, hanem valóban megtörtént nemrég a United Airlines légitársaság egyik repülőjén. A szóban forgó laptop azonban furcsa mód nem Dell- vagy Apple-termék, hanem egy Lenovo ThinkPad T43-as volt. Csöppet sem meglepő viszont, hogy a szóban forgó noteszgépben egy Sony akkumulátor teljesített szolgálatot.

A Lenovo és Sony vállalatok időközben megkezdték a kigyulladt laptop ügye kivizsgálását. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy vajon a kínai számítógépgyártó is visszahívja-e a hibás, tűzveszélyes akkumulátorokat.

A múlt hónapban a Dell példáját követve az Apple, valamint a Panasonic gyártók is csereakcióba kezdtek, a napokban pedig a Toshiba is bejelentette 340 ezer Sony energiaegység visszahívását.
Kulcsszavak: notebook Lenovo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14