APC válasz a Blade szerverek okozta kihívásokra

forrás Prim Online, 2006. október 3. 07:13
Az American Power Conversion (APC) bejelentette, hogy két új iparági partner csatlakozott BLADE READY programjához. A BLADE READY program célja, hogy segítse a vállalatokat a nagysűrűségű alkalmazások – például a Blade szerverek – tervezése és bevezetése során.
„A Blade szerverek globális értékesítése terén kirajzolódó technológiai trend olyan problémák elé állítja az adatközpontok vezetőit, amelyekkel korábban nem kellett foglalkozniuk: a nagy teljesítménysűrűséggel az energiafogyasztás és a kibocsátott hő mennyisége is növekszik” – mondta Bíró Viktor, az APC délkelet-európai regionális menedzsere. „Az adatközpontok a vállalat technológiai központjai, amelyek szabályozzák a vállalat sikeréhez nélkülözhetetlen információk áramlását, így hibamentes működésük minden vállalat esetében létkérdés. Az APC BLADE READY programja biztosítja, hogy az adatközpontok telepítésekor és karbantartásakor elérhetők legyenek a különböző területek szakemberei, a koncepció kidolgozásától kezdve egészen a vállalat informatikai központjának kialakításáig” – tette hozzá Bíró Viktor.

A BLADE READY program az APC és a további hálózat-kritikus fizikai infrastruktúra (NCPI) technológiát biztosító szállítók tevékenységét egyesíti annak érdekében, hogy széles körben felhasználható, egymással kompatibilis termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat biztosítsanak a Blade NCPI környezetekhez. A BLADE READY program célja, hogy az abban résztvevők közösen segítsék a vállalatokat a Blade szerverek és a kapcsolódó eszközök teljes körű menedzselésében. A program tagjait a kategória legjobb, stratégiai jelentőségű hardver- és szoftverszállítóinak csoportja alkotja, így segítségükkel kiváló működés és páratlan kompatibilitás érhető el a Blade hálózati környezetekben.

A programhoz most a ClearCube Technology és a Siemon vállalatok csatlakoztak. A ClearCube, a központosított számítástechnikai megoldások terén úttörő és piacvezető vállalat hardver- és szoftverelemeket egyaránt kínál a Blade telepítésekhez, valamint segíti a vállalatokat az asztali számítógépek központosított Blade környezetekbe történő áthelyezése során. A Siemon élenjáró vállalat a hálózati és strukturált kábelezési megoldások területén, valamint a sávszélesség-tervezés és a kapcsolódó infrastruktúra tervezése terén is jelentős szakértelemmel bír.

A Gartner iparági piackutató cég adatai szerint a Blade szerverek globális éves értékesítése 2009-re várhatóan eléri az 1,2 millió darabot. A Gartner várakozásai szerint a teljes szerverpiacon évi 7 millió szerver értékesítése várható 2009-re. A technológiai trend előnyeinek kihasználása érdekében a BLADE READY program egy helyen tesz elérhetővé számos információforrást és szolgáltatást. Emellett a programban technikai dokumentumok, kiépítési útmutatók, a teljes birtoklási költség tervezését segítő útmutatók és más dokumentumok is elérhetők. A BLADE READY programról további információ a www.BladeReady.com weboldalon olvasható, a program tagjairól a http://www.bladeready.com/index.cfm?section=directory oldalon olvashat.
Kulcsszavak: szerver APC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38