Fényképezőgép 3G mobiltelefonos funkciókkal

Milkovits Gábor, 2007. január 24. 20:05
A Samsung egy olyan digitális fényképezőgépet mutatott be, amely HSDPA mobilhálózati alkalmazással is el van látva, vagyis az internetes kapcsolatot is támogatja.
A mobilkészülékek terén régóta zajló folyamat a „konvergencia”, vagyis az eltérő funkciójú eszközök közötti határvonalak elmosódása, ám mostanáig a kamerás, zenelejátszós stb. mobilok voltak ennek tipikus példái. A Samsung VLUU i70 viszont egy ellenkező irányból történő megközelítés eredménye, itt ugyanis egy olyan digitális fényképezőgépről van szó, amely 3G mobiltelefonos funkciókat biztosít a felhasználónak. Konkrétan beszélgetni ugyan nem lehet vele, viszont a HSDPA szélessávú szuper-3G megoldás gyors internetezést, illetve e-mailek, valamint szöveges üzenetek és persze képek gyors továbbítását teszi lehetővé. A 7 megapixeles kompakt fényképezőgépre a fentiek mellett mozgóképeket és zenét is le lehet tölteni az internetről, és természetesen le is lehet azokat játszani. Szintén praktikus megoldás, hogy az általunk készített fotókat azonnal elküldhetjük saját otthoni gépünkre.

A Samsung VLUU i70 a fentiek mellett háromszoros optikai zoomos lencsével, beépített képstabilizátorral és 3 inch-es LCD keresővel rendelkezik. A forgalmazással kapcsolatban egyelőre nem közöltek részleteket.
Kulcsszavak: UMTS kamera Samsung

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55