Logitech MX Air térbeli kézmozgást követő egér

Milkovits Gábor, 2007. július 13. 08:16

A Logitech egy olyan számítógépes egeret mutatott be MX Air néven, amely nemcsak sík felületen mozgatva, hanem a térben végzett kézmozdulatokat követve is képes irányítani a képernyőn a kurzort és más alkalmazásokat.

A lézeres periféria 2,4 GHz-es vezeték nélküli frekvencián kommunikál a PC-vel, akár 10 méter távolságból is. A Logitech sajtóközleménye szerint az MX Air valahogy úgy is működtethető, mint például a televíziós távirányítók, azaz helytől függetlenül, mondjuk a kanapén hátradőlve navigálhatunk vele a képernyőn látható menük vagy médiatartalmak között, ami különösen hasznos lehet egy a számítógéphez csatlakoztatott multimédiás rendszer, illetve nagyméretű monitor használatakor. A térben végzett kézmozdulatokkal nemcsak a kurzort lehet mozgatni, hanem váltani lehet a lejátszott zeneszámok között, vagy éppen szabályozni lehet a hangerőt is. Az újfajta egér a hagyományos gördítőt érintésérzékelő felülettel helyettesíti, amelyet elég a megfelelő irányban ujjunkkal végigsimítani a kívánt navigációhoz. Az eddig elmondottakon felül a Logitech sajtóközleménye szerint az MX Air különbséget tud tenni a véletlen, illetve a szándékos kézmozdulatok között, azaz használata nem igényel az átlagos képességeket meghaladóan biztos kezet és nagyfokú koncentrációt. Az eszköz lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, amelynek előnye, hogy újratölthető.

A Logitech augusztusban tervezi forgalomba hozni a számítógépes perifériákat forradalmasítani hivatott MX Air egeret Európában és az Egyesült Államokban, utóbbi piacon 150 eurós, illetve dolláros áron.

Kulcsszavak: Logitech egér

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50