Egységesítenék a Mini-USB-t a mobilokban

Genda Csongor Zoltán, 2007. szeptember 18. 18:09

Az OMTP nevű mobil érdekképviseleti egyesület képviselői bejelentették, hogy azt szeretnék elérni, hogy a jövőben minden egyes maroktelefonban egyazon típusú csatlakozási port kapjon helyet.

A mobilgyártókat valamint szolgáltatókat tömörítő szervezet tagjai közösen megállapodtak abban, hogy ez a standard interfész a Mini-USB legyen, mivel maguk a felhasználók is jól ismerik ezt a szabványt, és megbíznak abban. Az elképzelés szerint tehát a jövőben minden mobiltelefont és PDA-t ezen porttal szállítanának a gyártók, hogy megkönnyítsék a vásárlók dolgát. Jelenleg óriási eltérés mutatkozik ezen a téren, ugyanis még arra is van példa, hogy egy cég különböző típusú készülékeibe más-más portot szerel. A kezdeményezés sikerének igen csak nagy a valószínűsége, ugyanis a konzorcium tagjai között olyan nagy és elismert vállalatok vannak, mint a Vodafone, Telefonica, Orange, Telekom Italia, vagy a gyártók közül a Nokia, az Ericsson és még sokan mások. Az egységes csatlakozási felület bevezetése a felhasználóknak is nagyobb szabadságot nyújtana, ugyanis azoknak nem kellene feltétlenül egyetlen cég termékeire szorítkozniuk.
Hogy pontosan mikortól állnak át a gyártók az egységes szabványra, arra vonatkozó információt nem közöltek az OMTP képviselői.

Kulcsszavak: mobiltelefon USB szabvány

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50