Kritikus adatok védelme veszélyeztetett környezetben

2007. szeptember 26. Informatikai Biztonság Napja Konferencia és Kiállítás

forrás Prim Online, 2007. szeptember 23. 18:11

Az eddigi legnagyobb informatikai biztonsági konferencia és kiállítás kerül megrendezésre az Informatikai Biztonság Napján Budapesten a Mom Parkban: 38 előadó, több mint 700 IT biztonsági szakembernek, 3 szekcióban tart előadást a konferencián az aktuális kérdésekről, míg a kapcsolódó kiállításon több mint 26 társaság mutatja be a szakma újdonságait.

Hazánkban már hagyományosan 2007. szeptember 26-a az Informatikai Biztonság Napja. Három évvel ezelőtt az informatikai biztonsági piac szereplői szakmai összefogást hoztak létre annak érdekében, hogy a legszélesebb körben beszéljenek az újdonságokról, az aktualitásokról, amelyek a szektort jellemzik.

Idén immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az esemény, amelynek programja a korábbi évekhez képest is jelentősen gazdagodott. A résztvevő IT biztonsági szakemberek, az előadók személye, a résztvevő hazai és nemzetközi vállalkozások száma mind jelzi: a piac valamennyi szereplője jelen lesz az idei eseményen.

Zeev Rubinstein nemzetközileg elismert izraeli biztonsági szakértő nyitja meg a konferenciát. Rengeteg meglepetést tartogat az idei konferencia, hiszen több olyan professzionális külföldi cég is bemutatkozik, akik eddig Magyarországon még nem vetették meg a lábukat.

„Mind a plenáris ülés, mind a három szekció számos érdekességet tartogat- mondja Keleti Arthur, az esemény főszervezője - , az előadások pedig napi szinten hasznosítható információkat jelentenek a konferencián résztvevő szakemberek számára.”

A konferenciát minden korábbinál nagyobb érdeklődés előzi meg mind a kiállítók, mind a résztvevők, és az előadók részéről, ezért az idén a részvétel bár ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A programról, a jelentkezési feltételekről részletes tájékoztatást ad az esemény honlapja: www.itbn.hu

  • Az ITBN idei keynote előadói Ze'ev Rubinstein és Keren Elezari biztonsági szakértők lesznek. Előadásukban bemutatják majd, hogy miként gondoskodik Izrael kormánya a kritikus adatok védelméről veszélyeztetett környezetben.


Ze'ev és Keren előadásának címre: Az információk védelmének magasiskolája – kritikus izraeli kormányzati adatok védelme az elképzelhető legbarátságtalanabb környezetben

Kevesebb olyan adat van, amire jobban fájna egy hacker foga, mint Izrael kormányának belső és védelmi információra. Ma már a terrorizmus is modern eszközökhöz nyúl, a védelemnek is tudomásul kell vennie ezt a trendet és alkalmazkodnia kell. A magas veszélyeztetettségnek kitett biztonsági megoldásoknak különösen magas színvonalon és hatékonyan kell működnie, akárcsak az azokat üzemeltető személyzetnek. Ze’ev Rubinstein és Keren Elazari Izraelből első kézből számolnak be arról, hogy feladataik során milyen védelmi megoldásokat és stratégiákat alkalmaznak a napi 24 órás folyamatos fenyegetettség leküzdésére és a magas kockázatok hatékony csökkentésére a kritikus adatok védelmének terén.

Az előadókról:


Ze’ev Rubinstein az izraeli CERT (Computer Emergency Response Team) alapítója. Átfogó tudással és komoly tapasztalatokkal rendelkezik a biztonsági fenyegetettségek elemzésének terén valamint a nagyméretű, bonyolult vállalati szervezetek számára végzett műszaki biztonsági tanácsadásban. Egyedi, multidiszciplináris biztonsági megközelítésének alkalmazásával képes a szervezeti viselkedés és a műszaki szempontok kombinációjában gondolkodni. Nagy tapasztalatokkal rendelkezik a piaci hálózatbiztonsági szabványok ismeretének és azok kikényszerítésének terén.

Ze’ev programfejlesztői háttérrel és négy éves az izraeli védelmi erőknél szerzett katonai biztonsági tapasztalattal a háta mögött számos cég biztonsági vezetőjeként és tanácsadójaként tevékenykedett. Jelenleg az izraeli kormány által működtetett CERT ügyvezető igazgatója.

Keren Elezari, CISSP informatikai biztonsági szakértő. Tanulmányait számítógép tudományokból és filozófiából folytatta. Az izraeli védelmi erők munkatársaként a hadsereg hírszerzési törzsében szolgált információ biztonsági és adatvédelmi tisztként, feladatai közé tartozott a fejlesztések irányítása, ellenőrző és audit feladatok valamint információ biztonsági oktatás. Az izraeli PWC alvállalkozójának szakértőjeként és tanácsadójaként közreműködött egy nagy izraeli bank óriás PKI projektjének kialakításában.

2005 óta pedig az iTcon információ biztonsági architektjeként e-Bank és e-Kormányzati projektekben felel PKI architektúrák, általános biztonsági rendszertervek és biztonsági központok tervezéséért.

Kulcsszavak: security konferencia

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50